Ali Campbell, geboren op 15 februari 1959 te Birmingham, Engeland, is een Brits zanger, solo artiest en tekstschrijver en was de frontman en mede-oprichter van UB40. Als lid van UB40 verkocht Campbell wereldwijd meer dan 70 miljoen platen en ging hij 30 jaar lang met de band op tournee. In 2008 verliet Campbell UB40 om een solocarrière te starten, maar deze bracht hem bij lange na niet het succes dat hij had met UB40. Tegenwoordig treedt hij samen met Astro en Mickey Virtue op als Ali Campbell’s UB40.

Al in 1996 nam de zanger zijn eerste solo-album op, getiteld ‘Big Love’, gevolgd door ‘Running Free’ (2007), ‘Flying High’ (2009) en ‘Great British Songs’ (2010). Recentelijk kwam het nieuws naar buiten dat de drie oprichters van UB40, Ali, Astro en Mickey, weer bij elkaar zijn en dat ze momenteel in de studio bezig zijn met het opnemen van een nieuw album.

Ali Campbell viert vandaag zijn 58e verjaardag.

Deel: