Wie Pater Moeskroen zegt…..zegt ‘Roodkapje’. Maar na deze avond is het wel duidelijk dat de mannen van Pater Moeskroen muzikanten zijn met ‘Passie’.

Geïnspireerd door The Pogues zette de mannen het uitverkochte Fulco theater in IJsselstein op zijn kop. De presentatie van de cd Fiësta was een regelrecht succes. De complete cd werd gespeeld (12 nummers) en aangevuld met andere hoogstaande muzikale momenten.

De 50 verschillende muziekinstrumenten werden dan ook regelmatig met een mix van passie en bevlogenheid bespeeld. Van wasbord, piano, drumstel, gitaar, hammond orgel en mandoline… noem maar op of het instrument stond op het podium. Zelfs 5 lege gereedschapskisten behoorden tot de instrumenten.

Op het theaterpodium kwamen de talenten van de vijf multi-instrumentalisten nog beter naar voren en was er, naast kolderieke muzikale fratsen, meeslepende ballades ook plaats voor ontroering en diepgang.

Tijdens de pauze bleven de mannen op het podium voor een pauze-muziekje. Om direct na afloop zetten de polonaise in te zetten richting de foyer. Waar tot laat de “Pater” gezelligheid IJsselstein nog lang onrustig hield. De titel van de cd doet zijn naam eer aan……FIËSTA!

Foto’s: © John Verhagen.

Deel: