Afgelopen vrijdag presenteerde Eva van Pelt haar nieuwe single en video ‘Alleen’. ‘’Het nummer gaat over het proberen de ander volledig te begrijpen. Telkens bots je echter tegen het gegeven dat de ander écht begrijpen onmogelijk is. Je kunt alleen ervaren vanuit je eigen ego, hoe dicht je ook bij een ander komt. We kunnen dat wat de ander beschrijft of wat we denken te zien alleen vergelijken met dat wat we wel kennen: ons eigen hoofd, ons eigen gevoel. De meest pure vorm van liefhebben, gaat er volgens mij om dat je dat van jezelf en van die ander leert begrijpen en accepteren, en er de schoonheid van kunt inzien.’’, aldus Eva.

Eva van Pelt is een Brabantse zangeres en maker die deze zomer afstudeerde aan de Rockacademie in Tilburg. Ze beweegt zich in het spannende grijze gebied tussen popmuziek en theater, en laat zich inspireren door artiesten als Wende Snijders en Roosbeef.

Na het winnen van de Boulevard Pitch in 2014 speelde Eva met haar eigenzinnige muziekprogramma’s STROOM, NEST en ZUCHT door het hele land, met Theaterfestival Boulevard in Den Bosch als thuisbasis. Afgelopen maart bracht ze met haar debuutalbum ‘ZWART’ een nieuw geluid in het Nederlandstalige muzieklandschap. Donker, fris en eigenwijs.

In 2017 komt Eva met nieuw materiaal, waarin de gebieden popmuziek, theater, literatuur en poëzie elkaar nog meer kruisen dan voorheen. Met als eerste resultaat de nieuwe single en video ‘Alleen’, welke ze samen schreef en produceerde met Noah Seelmann. Job van Etten maakte de video, waarvan een deel werd geschoten in de prachtige Koepelhal in Tilburg. In de videoclip ligt de focus niet op degene die vertelt, maar op de mensen die luisteren. Laurijn Coraij vertolkt de hoofdrol.

Deel: