De oorspronkelijk Boxmeerse formatie combineert sinds 2010 intense psychedelische klanken met psychopatische teksten, gebracht met een dubbele gitaarattack, schreeuwende Hammondorgel en intense zang. Deze Psych/Grunge/Indie vermenging doet denken aan het maniakale van Nick Cave, de groove van Queens of the Stone Age en het schizofrene van Pink Floyd, gespeeld met een jonge-honden mentaliteit en bruisende energie.

In de zomer van 2013 brachten de mannen hun titelloze EP uit. Deze werd in Nijmegen met Simon Snel (Black Bottle Riot) als mixer live opgenomen. The Naked Sweat Drips brengen vandaag hun debuutalbum uit via Butler Records na in de zomer van 2015 het album te hebben opgenomen met Jeroen van de Putte (o.a. De Staat) in de BigMouth Studio in Nijmegen en te laten masteren door Pieter Kloos (o.a. Automatic Sam, Monomyth, Motorpsycho).

Eerder in januari kwam de eerste single ‘Framed’ van het debuutalbum ‘Psycho Sister’ uit, met een volledige videoclip. Het album, bestaande uit tien composities, is de mijlpaal en meetlat voor waar de band na vijf jaar staat. De live-ervaring is nauwkeurig op dit uurwerk vastgelegd; het onberekenbare karakter waarmee de band tijdens zijn optredens het publiek de stuipen op het lijf jaagt. Het album registreert wat de band nu is, maar de nummers blijven in ontwikkeling. The Naked Sweat Drips gaat na de release als een verwoestende orkaan stad en land door om te preken, te brullen en te rammen.

Deel: