Op vrijdag 6 oktober geeft de Ierse singer-songwriter Gavin James een concert in de AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall) in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 3 februari om 10:00 uur via ticketmaster.nl.

De carrière van Gavin James raakt vanaf het begin al in een stroomversnelling bij het winnen van de Ierse Choice Music Prize; Song Of The Year met zijn debuutsingle ‘Say Hello’ (2012). Na het uitbrengen van twee EP’s brengt hij al een live album uit ‘Live At Whelans’, opgenomen in de pub in zijn woonplaats Dublin. En met zijn impulsieve cover van ‘The Book Of Love’ (2014) weet hij ook de rest van de wereld voor zich te veroveren. Hij gaat op tournee met onder meer Ed Sheeran en Sam Smith en staat daarna al snel zelf voor uitverkochte zalen. Eerst stond hij nog in kleinere zalen zoals het Paard van Troje in Den Haag en was hij onder meer te zien op festivals als Pinkpop. Nu staat hij in grotere zalen als de AFAS Live.

Ook in Nederland is de sympathieke verhalenverteller met zijn soulvolle stem en sterke liedjes razendpopulair. Na optredens op onder meer Eurosonic, Songird Festival en Pinkpop verkocht hij ook de Paradiso in een vloek en een zucht uit. Begin 2016 bracht Gavin James zijn eerste echte studioalbum ‘Bitter Pill’ uit. En met de Mark McCabe remix van het nummer ‘Nervous (The Ooh Song)’, scoort hij afgelopen zomer een gigantische Top10 hit in ons land. Naast het concert in oktober mogen we binnenkort ook nieuw materiaal verwachten.

Foto: (c) Dexter Reijsmeijer / Archief Maxazine
Deel: