Van Morrison zal komende zomer twee keer optreden op twee festivals in Nederland. Op 8 juli zal hij optreden in de tuin van Paleis Soestdijk en een dag later op North Sea Jazz.

Voor het tweede jaar worden er in de tuin van Paleis Soestdijk onder de noemer Royal Park Live concerten georganiseerd. De voorverkoop voor het concert van Van Morrison start op vrijdag 1 februari om 10:00 via de website van Royal Park Live.

Een dag later zal hij optreden op het North Sea Jazz festival in Rotterdam op het Amazon-podium. Het is niet de eerste keer dat hij op dat festival zal optreden. Vijf jaar geleden stond hij er ook al. Tussendoor was hij in december 2013 en september 2015 te zien in de Ziggo Dome in Amsterdam.

De 71-jarige Van Morrison scoorde in de jaren ’60 met zijn band Them hits als ‘Gloria’, ‘Here Comes The Night’ en ‘Baby Please Don’t Go’. Daarna had hij een succesvolle solocarrière en scoorde hij hits als ‘Brown Eyed Girl’, ‘Domino’, ‘Have I Told You Lately’, ‘Bright Side Of The Road’, ‘Moondance’, ‘Blue Money’, ‘Wild Night’, ‘Orangefield’, ‘Tupelo Night’, ‘Çrazy Love’, ‘Full Force Gale’ en ‘Spanish Rose’. Vorig jaar verscheen zijn nieuwe album ‘Keep Me Singing’. Het werd maar liefst zijn 36e studioalbum en bevatte 12 eigen nummers en een cover van de blues standard ‘Share Your Love With Me’, die eerder ook al opgenomen werd door Aretha Franklin en Kenny Rogers. Van Morrison nam zelf de productie van de plaat voor zijn rekening.

Deel: