Jamiroquai brengt op vrijdag 31 maart het nieuwe album ‘Automaton’ uit. Het achtste studioalbum van de ele ktronische soul funk-sterren is geschreven en geproduceerd door frontman Jay Kay en toetsenist Matt Johnson. Jamiroquai is eveneens bevestigd voor een optreden op het North Sea Jazz Festival dat van 7 tot en met 9 juli wordt gehouden in Ahoy Rotterdam.

Jamiroquai verrast fans met teaser

Fans over de hele wereld werden afgelopen maandag verrast met een spectaculaire albumteaser. De teaser, waarin het nieuwe nummer ‘Automaton Transmission 001’ te horen is, werd geregisseerd door Charlie Lightening (bekend van zijn werk met onder andere Arcade Fire en Björk)

Jamiroquai werd in 1992 opgericht door Jay Kay en is één van de meest toonaangevende soulfunk-acts ter wereld. Hun baanbrekende debuutalbum ‘Emergency On Planet Earth’ zorgde voor wereldwijd succes. De Britse band verkocht wereldwijd meer dan 26 miljoen albums en met het album ‘Travelling Without Moving’ behaalden ze een vernoeming in het Guinness Book of World Records voor het best verkopende funk album aller tijden.

Deel: