Het is een van de meest langverwachte tournees van 2017: Ed Sheeran heeft zojuist een grote hoeveelheid internationale tourdata aangekondigd voor Groot-Brittannië, Ierland, Europa, Mexico, Centraal- en Zuid-Amerika. De tournee begint op 17 maart in Italië en loopt tot eind juni. Op 3 en 4 april doet hij Nederland aan voor twee concerten in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Ed Sheeran breekt record na record

Het nieuws komt als vervolg op een aantal geweldige weken voor de 25-jarige Ed Sheeran. Hij startte 2017 muzikaal en zorgde voor de grootste comeback van de afgelopen jaren met maar liefst twee tegelijk uitgebrachte singles die de wereld veroverden; ‘The Shape Of You’ en ‘Castle On The Hill’ bereikten de nummers 1 en 2 in hitlijsten over de hele wereld en daarmee verbrak de zanger uit Suffolk links en rechts verkooprecords.

In Groot-Brittannië ging hij de geschiedenis in als de eerste artiest ooit die beide posities in de Official Singles Chart tegelijk veroverde met twee nieuwe tracks. In de VS behaalde hij zijn allereerste nummer 1-hit in de Billboard Hot 100 met ‘Shape Of You’, terwijl ‘Castle On The Hill’ er vlak achteraan kwam op nummer 6. Ed werd daar ook de eerste artiest ooit die met twee singles tegelijk binnenkwam in de Billboard Top 10.

Kaartverkoop

Ed Sheerans derde studioalbum ‘Divide’ verschijnt op 3 maart en de kaartverkoop voor de concerten in de Ziggodome start donderdag 2 februari om 11.00 uur via Ticketmaster

Deel: