Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Black Honey in Rotown

Concerttip dinsdag 24 januari: Black Honey in Rotown

Hoe meer mysterie, hoe meer intrige. De Britse indiepopband Black Honey had dat al vroeg door. Geen foto’s, geen pers, zelfs de identiteit van de bandleden werd voor lange tijd verborgen gehouden. Het enige waar je Black Honey op kon beoordelen was de muziek. Wilde je meer weten? Dan kon je hoogstpersoonlijk een WhatsAppje sturen naar de band. Het rook en spiegels-spelletje was volgens zangeres Izzy Baxter een belangrijke test voor Black Honey. Als de muziek niet goed is, dan maak je met al dat andere slechts goede sier ter compensatie.

De liedjes van Black Honey zijn overigens helemaal te gek, wat we al op Metropolis ondervonden. De puntige, gesofisticeerde indiepop van het kwartet uit Brighton werd wereldwijd door blogs ontvangen. Hoewel Black Honey inmiddels vol in het voetlicht staat, blijft de band eigengereid haar eigen plan volgen: rustig op eigen tempo werken aan dat debuut. Eerste single Hello Today klinkt een fijne mix van Britpop en het typisch Amerikaanse college-gevoel. Een element van mystiek blijft overigens rondom Black Honey hangen, dankzij het wulpse stemgeluid van de zilverblonde Baxter, die menig vergelijking oproept met Debbie Harry en Hope Sandoval.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: