Voor de eerste keer in 10 jaar kunnen de fans van Fleetwood Mac nieuw werk van de band verwachten. Althans, niet van de gehele band. Gitarist, zanger en producer Lindsey Buckingham zit momenteel in de studio met zangeres-toetseniste Christine McVie, het duo is druk bezig met een album vol met duetten. Tijdens de opnames worden ze bijgestaan door drummer Mick Fleetwood en bassist John McVie.

Stevie Nicks is het enige Fleetwood Mac bandlid dat niet meewerkt aan het album, dus eigenlijk is het geen band album, eerder een Buckingham-McVie samenwerking die voorlopig Buckingham McVie wordt genoemd, vergelijkbaar met het uit 1973 daterende Buckingham Nicks duets album dat de aanleiding was tot hun toetreding tot Fleetwood Mac.

Buckingham en McVie schrijven alle songs samen, McVie stuurt Buckingham haar demo’s of brengt melodie en teksten aan bij zijn creaties. McVie werd na 15 jaar weer herenigd met Fleetwood Mac. Ze wist niet zeker of ze ooit nog in staat was om muziek te schrijven. Dit liet ze tijdens een interview weten aan een Amerikaanse krant.

Het doel is om het album in mei van dit jaar uit te laten komen. De opnames worden gedaan in de Studio D in de LA’s Village Studio, dezelfde locatie waar Fleetwood Mac hun legendarische album ‘Tusk’ hebben opgenomen.

Deel: