Voor Guus Meeuwis kwam vorig jaar een droom uit: de Brabander mocht zingen in de Londense Royal Albert Hall, de concertzaal waar ook muzikale grootheden als The Beatles, Adele en Elton John legendarische optredens gaven. De Royal Albert Hall heeft voor veel artiesten een magische klank. Het publiek kan er geregeld genieten van optredens van rasartiesten als Bob Dylan, Adele en … Guus Meeuwis. Inderdaad, ook de Brabantse bard mocht er in mei van vorig jaar een concert geven, dat NPO 3 uitzendt onder de titel Guus Meeuwis: Live at the Royal Albert Hall. Daarmee kwam voor de Tilburger in dit jubileumjaar – Meeuwis zit 20 jaar in het vak – een droom uit, vertelde hij voorafgaand aan het concert op zijn site.

Zaal der zalen
“Het is toch wel de zaal der zalen. Alle grootheden hebben daar gestaan. Ik had de wens al lang, maar durfde het niet te hopen. Het is niet heel vanzelfsprekend om daar als Nederlandstalige zanger te gaan staan. Nu gaat het dan toch gebeuren. Ik vind het ongelooflijk.”

Doorslaand succes
Het optreden kwam er uiteindelijk en werd een doorslaand succes. Nederpopklassiekers als ‘Het is een nacht…’, ‘Brabant’ en ‘Geef mij nu je angst’ zetten de tent op zijn kop. Duizenden fans van de Nederlandse zanger trokken in polonaise door de chique concertzaal. De zanger was na afloop emotioneel: “Op de meest onzinnige momenten kreeg ik een brok in mijn keel. Ik keek in de zaal en zag bekenden en onbekenden heel gelukkig naast elkaar zitten. Dat alleen was al genoeg.” Hoe dat kwam? “Ik denk dat iedereen zich er op had verheugd, maar dat niemand een voorstelling had van hoe mooi het zou zijn.”

Guus Meeuwis live in the Royal Albert Hall, 23:30 – 00:40 uur, NPO 3

Deel: