Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: A Giant Dog in Vera

Concerttip maandag 12 december: A Giant Dog in Vera

A Giant Dog uit Austin, Texas heeft het afgelopen jaar een plaat uitgebracht, die de grenzen tussen garage, punk, glam rock en power pop doet vervagen. Op Pile (2016) razen – op een enkel rustpuntje na – de songs vol gevariëerde rock en rock’n’roll roll riffs en dynamische beats op punksnelheid aan je voorbij.

Maar tegelijk  zijn het allemaal knap in elkaar gezette popsongs, die drijven op de krachtige strot van zangeres Sabrina Ellis, die live tekeer gaat als een door Iggy Pop bestuurde Tina Turner. Een logische optelsom als je zegt beïnvloed te zijn door The Stooges, The Velvet Underground en The Coasters. En veel bier.

Of anders gesteld: “Pile is a speedy, shimmering glam-punk romp about sex, lost youth, and investing your 20s in a haze of marijuana smoke.”
En zo kun je in Vera op de veelal verloren maandagavond met A Giant Dog meteen de week in knallen. Rock on!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: