Het gratis festival Baroeg Open Air maakt vandaag de datum bekend voor de 2017 editie. Op zaterdag 9 september zal het festival plaatsvinden in het Rotterdamse Zuiderpark.

3 stages in 2 tenten

Het festival heeft dit jaar drie stages, verdeeld over twee tenten: de Main Stage, de Electronic Stage en de Talent Stage. Op de Main Stage in de eerste tent staan de grote namen in de harde of alternatieve gitaarmuziek, bijvoorbeeld punk, metal of rock. In de tweede tent biedt de Talent Stage ’s middags plaats aan drie jonge en talentvolle bands. De eerste band op dit podium wordt gekozen door de programmeur, de tweede is de winnaar van de landelijke bandwedstrijd ‘Metal Battle’ en de derde plaats is voor de winnaar van de ‘Battle 4 BOA’, de talentenjacht van poppodium Baroeg. Na deze drie bands op de Talent Stage wordt het podium omgebouwd naar de Electronic Stage. Daar is plaats voor underground elektronische muziek zoals drum ’n bass, industrial of breakcore.

Het festival trok in het eerste jaar, 2006, een krappe 3000 bezoekers. De laatste editie in 2016 werd door ruim 9000 bezoekers bezocht. Dit is 1500 bezoekers meer dan het oude record van 2014. De directeur van het festival, Leon van Rijnsbergen, ziet de editie van 2017 met vertrouwen tegemoet: “De editie van dit jaar was geweldig, we scoorden mooie recensies, er waren geen geluidsklachten uit de omliggende wijken en er hing een geweldige sfeer. In 2017 gaan we op dezelfde voet verder met gratis entree en een brede alternatieve programmering. Het zou mooi zijn als we de publieksgroei door kunnen zetten, maar onze focus ligt vooral op het bieden van een festival met een eigen smoel voor een alternatief publiek.

Baroeg Open Air wordt georganiseerd door poppodium Baroeg. Het poppodium begon het festival om het 25-jarige bestaan van Baroeg te vieren. Inmiddels is het festival toe aan de tiende editie. In de organisatie en uitvoering van het festival wordt Baroeg ondersteund door zo’n 180 vrijwilligers. In 2014 won het festival de Rotterdam Music Award voor beste festival.

Deel: