De 23e editie van Dauwpop verwelkomt de legendarische band Doe Maar als headliner. Naast Doe Maar zijn ook Di-rect, Broederliefde, Sevn Alias, Mozes And The Firstborn, Canshaker Pi, The Grand East, Young Gun Silver Fox, Bökkers en Kraantje Pappie bevestigd. Hiermee zijn de eerste van 40 artiesten bekend gemaakt. Dauwpop vindt in 2017 plaats op Hemelvaartsdag: donderdag 25 mei.

Doe Maar

Doe Maar kwam dit jaar weer bijeen voor een drietal shows in Ziggo Dome en speelde ook op Pinkpop. Komend jaar zal de band dus Dauwpop headlinen. Met klassiekers als Is Dit Alles, De Bom, 32 jaar (Sinds 1 Dag Of 2) en Nederwiet is Doe Maar onmiskenbaar één van de grootste Nederlandse bands allertijden. De vier studioalbums sinds Skunk haalden alle de nummer 1-positie in de albumlijsten en in de loop der jaren haalden zeven verschillende verzamelalbums de hitlijsten. In 2012 stond de band van Ernst Jansz en Henny Vrienten als hoofdact op Symfonica in Rosso. In dat jaar ontvingen ze ook de Edison Oeuvreprijs, na deze in 2000 nog te hebben geweigerd, omdat ze niet wensten te voldoen aan de eis om te komen optreden. Eerder dit jaar bracht Doe Maar samen met Kenny B nog de single ‘5446 is mijn nummer’ uit, een cover van de reggae-klassieker ‘54-46 Was My Number’ uit 1968 van de Jamaicaanse Reggae band Toots & The Maytals.

Voor de liefhebbers van gitaarmuziek is er op Dauwpop weer genoeg te zien: Di-rect, Mozes And The Firstborn, Canshaker Pi, The Grand East, Young Gun Silver Fox en Bökkers zijn bevestigd. De razendsnelle opmars en ongekende populariteit van hiphop zorgen ervoor dat acts als Broederliefde, Sevn Alias en Kraantje Pappie alle clubs en festivals helemaal op de kop zetten. De komende periode zal de rest van de line-up bekendgemaakt gaan worden.

Dauwpop Hellendoorn Line-up:

Doe Maar
Di-rect
Broederliefde
Sevn Alias
Mozes And The Firstborn
Canshaker Pi
The Grand East
Young Gun Silver Fox
Bökkers
Kraantje Pappie

Deel: