Spotify bevestigt dat vanaf zaterdag 26 november, The Weeknd recordhouder is van de meeste streams op één dag. Monte Lipman, voorzitter en medeoprichter van Republic Records zegt: “Spotify’s ondersteuning van The Weeknd heeft geleid tot historische resultaten en versterkt tevens de enorme groei van wereldwijde streaming.” Troy Carter, Global Head of Creator Services van Spotify beaamt dat: “We zijn trots op de samenwerking met The Weeknd, zijn management en Republic Records voor een fantastisch album. We kijken ernaar uit om samen nog meer records te breken in de nabije toekomst.”

Het nieuwe album van The Weeknd, getiteld ‘Starboy’, verscheen afgelopen vrijdag. Het is het derde album van de Canadese R&B zanger van Ethiopische afkomst, die in werkelijkheid Abél Makkonen Tesfaye heet. Op het album staan samenwerkingen met Daft Punk, Lana Del Rey en Kendrick Lamar. De invloed van de jaren ’80 is sowieso niet ver weg. Zoals in een andere disco-achtige track: ‘Secrets’, waarin een tekstsample zit verwerkt van ‘Talking In Your Sleep’ van The Romantics. Ook ‘Praty Monster’ heeft een intro wat zo in de jaren ’80-achtige serie ‘Stranger Things’ gebruikt zou kunnen worden. Eén van de twee tracks met Daft Punk, de titeltrack ‘Starboy’, staat momenteel wereldwijd bovenaan de hitlijsten.

The Weeknd brak vorig jaar door met de hits ‘Cant Feel My Face’, ‘Earned It’ en ‘In The Night’. Hij raakte al eerder bekend via zijn YouTube kanaal, waar hij anoniem zijn muziek uploadde. In 2011 maakte hij enkele mixtapes, die hij in 2012 samenvoegde op het album ‘Trilogy’. Zijn echte officiële debuut kwam in 2013 met het album ‘Kiss Land’, waarop hij samenwerkte met Drake, Pharrell Williams en de Franse electro-dj Kavinsky. Vorige maand behaalde The Weeknd zijn eerste nummer 1 hit in Nederland, met de titeltrack van zijn laatste album, ‘Starboy’. Op 24 februari volgend jaar zal hij een concert geven in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Deel: