BMI Goes India is een Nederlands danceduo (Eindhoven/ Weert) van de gebroeders Tromp. Barend (Eins, Zwei Orchestra, Mur Du Son, Lemur Voice) is een getrainde sitarspeler, Maarten (Mur Du Son, Ylem) is een producer en zorgt voor de elektronica. Nu is voor de eerste keer hun muziek te horen op een full lenght album uitgebracht op een Eindhovens Label, die normaal gesproken bekend staan als organisatie van psytrance en goatrance feesten en maakt voor deze ene keer een uitstapje naar de Live Asian underground dance music van deze heren.

BMI goes India combineert elementen van de klassieke Indiase en Bollywood muziek uit de jaren zestig en zeventig met moderne dansmuziek. Deze combinatie zorgt voor een unieke, sfeervolle en dansbare muziekstijl. Deze stijl kan worden omschreven als Asian Underground, maar op het album is te horen dat BMI veel meer is dan dat alleen! Op het album van BMI goes India (met gelijknamige naam) staan acht nummers in een breed scala van dance stijlen, waaronder drum ’n bass, electro, psychedelische en wereldmusic. Dit alles vermengd met aanstekelijke sitar licks en melodieën.

Live gaat zij nog een stapje verder en gebruiken zij een speciaal decorstuk met Visuals. Dit geheel maakt dat je lekker weg kan dromen naar een andere wereld, terwijl je de nacht door danst.

Afgelopen anderhalf jaar is er dan ook een goede live reputatie opgebouwd en zijn daarmee diverse Nederlandse/ Belgische festivals in hogere sferen gebracht, waaronder oa Solar, Mandala, Solstice, Novas Incident, Beyond, Holi Fusion, Amersfoort Jazz en Festival Mundial. Komend jaar zal dan ook in het teken staan om dit verder uit te breiden, met oa het spelen op de grotere (oa Hindustaanse) festivals. Een aantal van deze festivals zullen snel op de agenda verschijnen.

Deel: