De Amerikaanse Matt Simons trok op vrijdag 7 oktober 2016 naar het Tilburgse voor een avondvullend optreden in Poppodium 013. De singer-songwriter stond al eerder in 013, in 2013 stond hij in de kleine zaal. Tijden veranderen, Simons wist op 7 oktober de grote zaal van de poptempel helemaal uit te verkopen.matt-simons-bas-oeijen-1-4Het grote Nederlandse publiek heeft Matt Simons leren kennen door de single ‘With You’ die onder andere gebruikt is in het televisieprogramma Goede Tijden, Slechte Tijden. Ook werd het destijds bekroond als Megahit door het radiostation 3FM. Anno 2016 kennen we Simons vooral van zijn single ‘Catch & Release’ wat dagelijks op de Nederlandse radio te horen is. In 2014 bracht hij tevens een gelijknamig album op de markt.

Matt_SimonsSimons brengt diverse nummers van het eerder beschreven album, daarnaast laat hij ook nieuw werk horen. Zo speelt hij het prachtige ‘When The Ligths Go Down’ wat hij op 30 september uitbracht, tevens speelt hij nummers van zijn nieuwe EP. De funky-ballad ‘Take Me Home’ steelt de harten van het Tilburgse publiek.Matt_SimonsTegen tienen zet Simons het geliefde ‘You can Come Back Home’ in, ineens lijkt er een enthousiasmebom te ontploffen; de poptempel is eigenlijk te klein voor de horde fanatieke fans. Niet veel later brengt hij het o-zo-geliefde ‘With You’, wat uit volle borst wordt meegezongen door het uitverkochte 013. Als kers op de taart en tevens schot in de roos brengt Simons als toegift het nummer ‘Dance With Somebody’ met zijn support act Adam Barnes, uiteindelijk sluit hij me memorabele avond af met het nummer ‘Lose Control’ waarna hij het podium definitief verlaat.Matt_SimonsMatt Simons trekt momenteel in Nederland volle zalen wat na het bezoeken van zijn show ook geheel verklaarbaar is. De Amerikaan zet een gevarieerde show op de planken. Van rustige ballads tot meezingers en mee-springers. Matt Simons staat garant voor een afwisselende concertavond die een streling is voor oog en oor.

foto’s (c) Bas Oeijen

Matt_Simons

 

Deel: