Zaterdag 17 september trok het jaarlijkse live radiofeest ‘538 LIVE XXL’ naar de Ziggo Dome in Amsterdam, het evenement staat bekend als de grootste live radioshow van Nederland en trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers naar de Amsterdamse concerttempel. Ook dit jaar mag het radiostation een uitverkochte editie bijschrijven, op de dag van het concert werden rond het middaguur de laatste kaarten verkocht.

Waar de ene bezoeker op de dag zelf nog besluit tickets aan te schaffen, stonden de diehard fans al de avond voor het concert voor de deur van de Ziggo Dome. Vrijdagavond werden de eerste fans met een slaapzak gespot. Zij lagen voor de deur voor de Canadese Shawn Mendes, die 15 minuten van de drie uur durende show voor zijn rekening nam. Naast Mendes stonden Clean Bandit, Fais, Dotan, Ali B, 2 Unlimited, Maan, Miss Montreal, Sharon Doorson en Kensington op het programma.

538-live-xxl-bas-oeijen-1-47

De Britse band Clean Bandit mocht de spits afbijten, met het nummer ‘Rather Be’ openden zij het grootste radiofeest, waarmee de sfeer direct loskwam. Nadat de laatste tonen van Clean Bandit door de ‘Dome’ klonken betrad radiopresentator Jeroen Nieuwenhuize het podium. Hij had de eer om namens de Stichting Nederlandse Top 40 de award voor meest succesvolle Nederlandse nieuwkomer uit te reiken aan zanger Fais. Met het nummer ‘Hey’ stond hij 22 weken in de hitlijst, waarvan 13 weken in de top 10. De award werd vereeuwigd met een live versie van het nummer ‘Hey’, wat oorspronkelijk geschreven is met Afrojack.

538-live-xxl-bas-oeijen-1-43

Een van de charmes van 538 LIVE XXL is de vlotte doorstroom van de artiesten die de revue passeren, allen brengen zij 10 tot 20 minuten door op het podium, waarbij vooral hitjes gespeeld worden. Als kers op de taart presenteerde Menno de Boer, van het radioprogramma ‘Greatest Hits’, nog een surprise-act. In hun nieuwe formatie bracht 2 Unlimited onder andere hun hit ‘No Limit’ ten gehore. Naast de artiesten betraden ook de 538 Dj’s het podium. Dennis Ruyer maakte de hele avond live radio vanaf het podium en Frank Dane speelde samen met het publiek het radiospel ‘Meal or No Meal’, een spel waarbij concertgangers een pizza konden winnen indien zij de gunfactor hadden van het publiek. De heren van de middagshow, Coen en Sander brachten samen met de band ‘The Originals’ een medley van hits ten gehore waarbij grote gekleurde ballen de zaal invielen. Er werd gezongen op hits zoals ‘Sex On Fire’ en ‘We Will Rock You’.

538-live-xxl-bas-oeijen-1-35

 

Rond de klok van half tien brak het moment aan waar vele bezoekers al de hele avond naar uitkeken: Shawn Mendes beklom de bühne van de Ziggo Dome. Op 1 mei 2017 staat hij met zijn Illuminate World Tour avondvullend in de Ziggo Dome. Naast een eerder optreden in Paradiso heeft Mendes Nederland nog niet eerder aangedaan. Zijn vele gillende en joelende fans zongen dan ook uit volle borst mee met zijn hits, waaronder het wereldberoemde ‘Stitches’.

538-live-xxl-bas-oeijen-1-3

 

 

De Nederlandse pop/rockband Kensington mocht het evenement afsluiten, ook zij brachten een drietal liederen waarmee zij met het nummer ‘Streets’ hun live set afsloten, de Utrechtse band verzorgde een waardige afsluiter van een fantastische avond live muziek. Een avond vol feest, emotie en plezier. Een avond die opnieuw laat zien dat Radio 538 nog altijd in staat is om geniale feestjes te organiseren. Dat feestje werd na Kensington nog verder gevierd samen met het publiek. De mannen van de avondshow verzorgen de after party in de grote zaal, waarna het feest definitief ten einde kwam.

Foto’s (c) Bas Oeijen
Meer foto’s op Facebook

538-live-xxl-bas-oeijen-1-31

Deel: