In oktober, zoals eerder al aangekondigd, komt de Amerikaanse rockband Augustines voor twee concerten naar Nederland. Naar nu blijkt zijn dit de laatste concerten van de band in ons land. Augustines stopt er namelijk mee. Op 13 oktober speelt de groep in Rotown (Rotterdam) en 14 oktober in Paradiso Noord (Amsterdam).

Augustines heeft in hun bestaan drie studioalbums gemaakt. In 2011 debuteren ze met ‘Rise Ye Sunken Ships’. Het geluid op deze plaat is rauw, intens en persoonlijk. Het levert prachtige songs op, waaronder ‘Book of James’ en ‘Chapel Song’. Op de vervolgalbums ‘Augustines’ (2014) en ‘This Is Your Life’(2016) wordt het gitaargeluid met groot gebaar gebracht, en klinkt het juist anders dan het debuut, namelijk luchtiger, dynamischer en opzwepender.

Live is Augustines uitgegroeid tot een must-see band. De energie en het vurige karakter van vooral frontman Billy McCarthy spat er van af. Puur, ongeremd vanuit het hart en vol overgave staat de groep op het podium om hun toehoorders tot op het bot te raken. Dit in combinatie met het aangeboren talent om op indrukwekkende wijze met het publiek om te gaan, maakt hun shows tot een onvergetelijke ervaring. Onder de naam “Farewell Tour” kunnen fans van de band en liefhebbers van het betere gitaarwerk hen nog één keer live zien.

Deel: