Van Afrojack tot FeestDJRuud: allemaal zetten ze het Floriadeterrein in Haarlemmermeer vorig weekend volledig op z’n kop tijdens Mysteryland 2016. Mysteryland is het oudste jaarlijks terugkerende dancefestival ter wereld. Dat is niet gek, al sinds 1993 blijft het aantal bezoekers groeien. Dit jaar was Mysteryland stijf uitverkocht, oftewel bijna honderdduizend bezoekers waren vorig weekend aanwezig op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer. Dat was niet voor niets: de line-up was er een om je vingers bij af te likken.

Artiesten
De line-up bewijst de veelzijdigheid van Mysteryland. Dave Clark (techno), Lil’ Kleine (hip-hop) en Brennan Heart (hardstyle) zijn slechts een kleine greep uit de grabbelton met artiesten. Afrojack (zaterdag) en Diplo (zondag) verzorgden de spectaculaire eindshows op de mainstage van Mysteryland.

Mysteryland
Maar Mysteryland is meer dan alleen muziek. Zo is er interactieve kunst van gerenommeerde kunstenaars te vinden, er is straattheater en er is een diversiteit aan eten: van gefrituurde sprinkhanen tot bio hamburgers.

BNN
Om de kijker een goed beeld van het festival te geven komt BNN zaterdagavond met BNN presents: Mysteryland, waarin de kijker bij de hand wordt gepakt en het vanaf de bank het festivalterrein op wordt gesleurd. Kan jij niet wachten tot zaterdagavond? Word dan alvast warm met de bovenstaande video van Afrojacks eindhow.

Mysteryland 2016, 22:50 – 23:45 uur, NPO 3

Deel: