We kennen het verhaal van Yuri van Gelder op de Olympische spelen allemaal. De Lowlands organisatie greep daarmee een kans met beide handen aan en bracht daarmee, last minute, van Gelder naar de alpha. Iets wat veel mensen deed twijfelen of het wel echt waar was. Van Gelder die zijn ring performance gaat opvoeren op Lowlands?  Wel, bijzijn was meemaken want geloof het of niet: hij was er echt.

Stipt om half 1 barstte het publiek in gejuich uit. Een volle alpha stond te wachten op een unieke vertoning. De grote vraag was natuurlijk: wat wordt de reactie? Wordt van Gelder onthaald als een waardige sportman? Of gaat een schonenlijn zelfs het Lowlands publiek te boven? Van Gelder liet wat op zich wachten, wat het publiek de gelegenheid gaf om de nodige biergrappen te maken, maar op het moment dat van Gelder dan eindelijk daadwerkelijk verscheen, kreeg enthousiasme de overhand. Van Gelder straalt en voelt zich waarschijnlijk voor het eerst sinds tijden weer een beetje gewaardeerd als sportman. Zover muziekrecensenten kunnen oordelen over een ring performance kan er niks anders gezegd dan dat van Gelder een geweldige prestatie leverde. En wat was hem dat, na alle ellende, zo hard gegund.

Lowlands_Zondag_Yuri-van-Gelder-2

Geen goud op de Olympische spelen, maar een hartverwarmende omarming op Lowlands. Ook werd hij bekroond als LLord Of The Rings met een custome made gouden Lowlands insigne. Yuri bleef alle kritiek te baas en liet zien dat hij zich niet zomaar aan de kant laat schuiven en dat hij er alles aan gaat doen om zijn carrière op de rails te houden.

Foto’s (c) Sander van den Berg

Deel: