unnamed (16)Drive like Maria brengt op 16 september hun 2e EP ‘Preserver’ uit die onderdeel is van het als drieluik opgebouwde 3e studio-album ‘Creator Preserver Destroyer’ dat begin 2017 zal verschijnen. Zoals van de band wordt verwacht grossiert de groep in ijzersterke en strakke alternative rock met een heerlijk soulvolle vibe en een eigenzinnige twist. Afkomstig van dit tweede deel is de single ‘Deep Blue’ .


‘Preserver’ volgt op het eerste deel ‘Creator’ dat afgelopen april uitkwam en zeer enthousiast werd ontvangen. De release hiervan werd ondersteund door een nagenoeg uitverkochte clubtour die de driemansformatie, Bjorn Awouters, Nitzan Hoffmann en Bram van den Berg, en live aangevuld door Maarten van Damme, o.a. naar Paradiso, Rotown, Ekko en Merleyn bracht, en naar festivals zoals Paaspop, Dauwpop en recent nog naar Zwarte Cross.

Het nieuwe werk komt na drie jaar terugtrekking in hun eigen studio in Italië. Voor de totstandkoming van ‘Creator, Preserver, Destroyer’ is Drive like Maria bijgestaan door verschillende bevriende artiesten die allen hun specifieke sound hebben toegevoegd aan dit album. Zo nam Jop van Summeren (De Staat) voor enkele nummers de bas voor zijn rekening en is Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers) te horen op o.a. ‘Deep Blue’.

Voor de opnames is de hulp ingeschakeld van bevriende producer Thomas Harsem (Intergalactic Lovers, Still Parade, Jonathan Johansson). Met John Agnello (Kurt Ville, Dinosaur Jr., Sonic Youth, The Kills) is de laatste hand aan de mix gelegd. Tot nu toe zijn er twee video’s verschenen, namelijk van ‘Nighthawk’ en ‘Keeps Me Going’.

De kern van dit album is het cyclische proces van creëren, bouwen en weer afbreken. Dit resulteerde in een donkere maar intrinsieke verzameling nummers die dichter dan ooit bij de band staat en hun muzikaliteit en vakmanschap als nooit tevoren bundelt.

Op live gebied is Drive like Maria uitgegroeid tot één van Benelux’ meest geroemde live acts. Het drietal staat voor een rockperformance die van het podium af spat en het publiek ademloos achterlaat, verlangend naar meer van dit intense, stevige en soms melancholieke repertoire.

Na optredens op Pukkelpop, Waterpop, Appelpop en Breda Barst, volgt in oktober en november een najaarstour:

14/10: Amersfoort, FLUOR
15/10: Vlaardingen, Kroepoekfabriek
27/10: Zwolle, Hedon
29/10: Hengelo, Beerland
30/10: Heerlen, Nieuwe Nor
10/11: Hasselt (BE), Café Café
11/11: Leeuwarden, Asteriks

Deel: