Herman Brood overleed op 11 juli 2001 na een sprong van het Amsterdamse Hilton-hotel. Toch leeft hij nog steeds voort dankzij zijn muziek, zijn schilderijen en de film Wild Romance. In 2001 besloot Herman Brood zelf dat het genoeg was geweest. De drugs hadden zijn lichaam kapotgemaakt. Een langzame dood wilde hij niet, dus sprong hij op 11 juli van het Amsterdamse Hilton-hotel. In zijn zak had hij een briefje met de tekst: “Maak er een groot feest van.” Het tijdperk-Brood was voorbij. Toch leeft hij dankzij zijn muziek, zijn veel verkochte schilderijen en de film Wild Romance nog altijd voort.

Film
Jean van den Velde greep de gelegenheid aan om in het jaar waarin Brood zestig jaar zou zijn geworden, een film te maken over zijn leven. Op diens verjaardag, 5 november 2006, ging Wild Romance in première. Daniël Boissevain (Herman Brood) en Marcel Hensema (manager Koos van Dijk) spelen de hoofdrollen.

Carrière
De film gaat onder andere over de bijzondere carrière van Brood die in een stroomversnelling raakt als hij de formatie Herman Brood & His Wild Romance opricht. Met de single ‘Saturday Night’ scoort hij een grote hit. Zijn droom om in Amerika door te breken komt dichtbij, maar door zijn overmatige drugsgebruik wordt zijn Amerikaanse tournee geen succes.

Brood en Van Dijk
Ondanks alle moeilijke momenten blijft manager Koos van Dijk hem trouw. Tot het allerlaatst wijkt hij niet van zijn zijde. Daarom gaat Wild Romance vooral over de bijzondere relatie tussen Brood en Van Dijk, waaraan pas door de dood van Herman Brood een einde kwam.

Wild Romance, 21:30 – 23:35 uur, RTL 7

Deel: