Pharrell Williams, Buddy Guy en The Roots zijn enkele van de grote namen die dit jaar optreden op North Sea Jazz. Op dit festival draait het allang niet meer alleen om jazz. Drie dagen lang staat de Rotterdamse Ahoy in het teken van jazz, blues, funk, hiphop en pop tijdens North Sea Jazz. In totaal zijn er zo’n 150 optredens, verdeeld over 13 podia.

Genoeg te kiezen dus voor de bezoekers van dit festival dat steevast is uitverkocht. Het festival begint op vrijdag en duurt tot en met zondag. Middenin het festival en een dag later, dus op zaterdag- en maandagavond, zendt de NTR een registratie van het festival uit. De kans voor de thuisblijvers om er ook iets van mee te krijgen.

Optredens
Presentatoren Andrew Makkinga en Winfried Baijens gaan het festivalterrein op om reportages te maken en artiesten en publiek te interviewen. En natuurlijk komen de nodige optredens voorbij. Van wie, dat blijft in het geval van een festival altijd afwachten. De NTR meldt voorafgaand dat er zaterdag (onder voorbehoud) optredens te zien zullen zijn van Pharrell Williams, James Blake, The Roots, Vintage Trouble, Christian Scott, Buddy Guy, Level 42 en Snarky Puppy.

North Sea Jazz, 22:20 – 23:55 uur, NPO 3

Deel: