De Amerikaanse indierockband Pixies komt op zondag 27 november 2016 naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. Genoemd én geroemd door zowel David Bowie als Kurt Cobain: legendarischer dan Pixies krijg je het zelden. Begin jaren negentig ging de band uit elkaar, om tien jaar later weer bij elkaar te komen. Op 30 september verschijnt ‘Head Carrier’, het tweede album sinds de reünie. Kaarten voor het concert kosten €40 en zijn vanaf vrijdag 8 juli 2016 om 10:00 uur te koop.

Pixies stond eind jaren tachtig aan de wieg van de opmars van frisse, hardere muziekstromingen als grunge en indierock met – inmiddels classic – albums ‘Surfer Rosa’ en ‘Doolittle’. De band rondom Joey Santiago en Black Francis ging begin jaren negentig uit elkaar. De reünie die een decennium later volgde bracht de band al eerder naar de Heineken Music Hall en festivals als Lowlands en Pinkpop. Twee jaar geleden bevestigde de band zijn heldenstatus met een fenomenale afsluitende show op Best Kept Secret.

Nieuw album op komst
Op 30 september verschijnt ‘Head Carrier’, het zesde studioalbum van Pixies. Pixies klinkt weer als vanouds: felle, korte nummers met ijzersterke melodieën. Eerste single ‘Um Chagga Lagga’ kwam vandaag uit.

Ticketinfo
Kaarten voor Pixies in de Heineken Music Hall kosten €40 ex. servicekosten en zijn verkrijgbaar via PixiesHMH.nl. De kaartverkoop start vrijdag 8 juli om 10:00 uur.

Deel: