Al weer voor de 10de keer werd het Osse festival Muze Misse op het Museum Park gehouden. In de loop der jaren stonden er al vele Nederlandse toppers op het podium. Om er een paar te noemen: Racoon, Jett Rebel, Kensington, Di-rect, Douwe Bob. Ook dit jaar pakte de organisatie uit met pakkende namen. Vanwege het jubileum stonden er nu maar liefst 10 bands in plaats van 7 op het podium.

Zoals altijd was er een mix tussen grote mensen acts en muziek en vermaak voor de kids. Het was een festival voor het hele gezin in een ontspannen gezellige sfeer van het Jan Cunenpark. Door uitbreiding van het museum is het de vraag of er volgend jaar nog een editie in dit park zal plaatsvinden.

jansmit2

De opening van de jubileumeditie kwam op naam van Jan Smit om direct al veel publiek naar het park te trekken. De Volendamse zanger wist net als zijn “buren” Nick en Simon, die vorig jaar het festival openden, meteen een goede sfeer neer te zetten. De eerste rijen waren gevuld met vele kinderen en hun ouders daarachter. Het publiek moest even wakker worden. Het zonnetje kwam door waarna iedereen op het veld uit volle borst meezong. Tijdens ‘Leef nu het kan’ liepen de kinderen in polonaise voor het podium.

lucashamming3

De pas 22-jarige Lucas Hamming rockte als een volleerde rocker. Na Pinkpop, Concert At Sea en binnenkort de Zwarte Cross was het top dat hij ook Oss op zijn tourlijst had staan. Zijn aanstekelijke ‘Never Let You Down’ bracht de boel lekker op gang. Hij zat in Oss op peuterspeelzaal de Lariekoek. Er waren zelfs nog medepeuters van toen aanwezig. De reden om zanger te worden was Jan Smit vertelde hij. Nu had hij zijn idool van vroeger ontmoet, gelukkig is hij een andere kant op gegaan. Lucas deed erg zijn best. Het Osse publiek bleef echter helaas nogal stijfjes.

svenhammond3

Sven Hammond bracht de heupen los in het park. Heerlijke klanken soul, blues en rock, het was een optimale mooi weer mix. Ze maakten zelf er een groot feest van en genoten van hun eigen spel.

maan2

Op het “kinderpodium” stond Maan, de 18-jarige winnaars van The Voice of Holland. Alle kids waren vanaf alle hoeken van het park samen gekomen om bij Maan een ster te zien. Ook de ouders stonden mee te swingen. Prima voor dit soort festivals, zo was er voor ieder wat wils.

gersonmain3

Daarna kwam Gerson Main. Die gast met die bontmuts uit het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland, waar hij naar boven kwam als eigenzinnig en aparte verschijning. Hij deed het leuk met de kinderen en had er bovendien zelf nog zin in ook.

misterandmississippi7

Mister and Mississippi stond voor de verandering weer eens op een poppodium. Ze waren bezig met hun theatertour, maar stonden nu weer in de buitenlucht hun mooie luisterliedjes te spelen. Na de popronde in 2012 en een optreden in de Groene Engel in 2013 stond deze hoogstaande muzikale band weer in Oss. ‘Northern Sky’ is een van hun pareltjes die ze brachten waarmee ze het publiek aardig stil kregen. Ze speelden een aantal nieuwe nummers wat meer elektronisch, meer bas, soms zelfs dance, maar ook meer Mister & Mississippi hun eigen gitaargeluid en de typerende stem van Maxim Barlag. ‘Lush’ was een van die nummers.

direct8

Na 6 jaar maakte Di-rect weer hun opwachting op het festival. In 2010 stonden ze ook al op de poster in Oss. Dat was een hele andere band dan die er tegenwoordig staat, veel volwassener en degelijker, een echte rockband. Met Marcel Veenendaal als spiritueel leider, Spike als aanjager en de andere bandleden die het complementeren. Bij hen ging het publiek echt mee en daarmee was het een perfecte warming-up voor de afsluiter van 10 jaar Muze Misse: Typhoon.

typhoon7

Typhoon was de absolute topper van dit jubileumjaar, die het laatste jaar als een typhoon door Nederland raast en er een golf van goed gevoel achterliet. ‘We zijn prachtig met elkaar’ waren de woorden voordat hij het nummer ‘Iedereen Is Van De Wereld’ van The Scene inzette, die hij op een eigen manier had bewerkt. Een waardige afsluiting van de jubileumeditie van Muze Misse 2016.

Foto’s (c) Hans Kreutzer, meer foto’s op www.Facebook.nl/Maxazine

Deel: