Tibbs TakinOver_cOndanks het feit dat Nederlands veel goede artiesten had en nog steeds heeft wordt de term “on-Nederlands goed” nogal eens gebezigd als er een wel heel erg goede band voorbij komt. Deze oneerbiedige term schoot mij ook te binnen bij het beluisteren van ‘Takin’ Over’, het eerste volwaardige album van The Tibbs. Deze band komt uit Hoorn en is in 2012 opgericht. Twee jaar later verscheen er een EP en nu dus het debuutalbum.

The Tibbs bestaat uit zangeres Elsa Bekman, gitarist Henk Kemkes, bassist Michael Willemsen, Hammondorganist Paul Jonker en drummer Bas de Vries. En een blazerssectie ontbreekt uiteraard niet: Siebe Posthuma de Boer (trumpet), Coen de Vries (saxofoon) en Berd Ruttenberg (bariton saxofoon). Productie en mix was in handen van Paul Willemsen. De elf nummers op de cd bewegen zich in het gebied van de zogenaamde Northern Soul, gebaseerd op de sound van Tamla Motown en vooral populair geworden in het noordelijke deel van Groot-Brittannië (Midlands, Wales en Schotland). Elsa is een goede zangeres met een wat hees en geluid en een bijterige felheid in haar stem. Muzikaal swingt het de pan uit. De ritmesectie houdt de zaak strak, waarop de rest van de band het verder afmaakt. De blazers zorgen voor het extra sausje.

Een prima band met een leuke cd en ik kan mij heel goed voorstellen dat ze live voor een feestje kunnen zorgen. (7,5/10) (Record Kicks)

Deel: