Ásgeir, 2 Door Cinema Club en Jamie xx treden op tijdens de slotdag van Best Kept Secret. De VPRO zendt concertregistraties en interviews uit vanaf dit alternatieve muziekfestival in de bossen bij Hilvarenbeek. Om te zeggen dat Best Kept Secret de lekkerste optredens voor het laatst heeft bewaard, is wellicht overdreven. Maar op de slotdag komt in ieder geval wel een hele rits topartiesten voorbij in de bossen bij Hilvarenbeek. Onder meer Ásgeir, Yeasayer en 2 Door Cinema Club staan op de podia bij Safaripark Beekse Bergen.

Jamie xx
De hoofdact van de avond is Jamie xx. Deze producer brak in 2009 door als drijvende kracht achter de indieband The xx, bekend van de albums ‘xx’ en ‘Coexist’. Sinds een paar jaar trekt hij nu solo over de wereld. Dit jaar bracht hij het album ‘In colour’ uit, waarmee het iets meer de dance- en electronicakant opgaat. Jamie neemt ook geregeld werk van collega’s onder handen. Zo maakte hij remixes voor artiesten als Florence And The Machine en Radiohead.

Tim den Besten
De VPRO brengt live verslag uit van Best Kept Secret, met fragmenten van optredens en interviews met de artiesten die aanwezig zijn op het muziekfestival. De presentatie is handen van Tim den Besten, bekend van het jeugdprogramma Beestieboys en het reallife-experiment Super stream me. Hij doet het dit jaar samen met Eva Cleven, dj bij het radiokanaal FunX.

Best Kept Secret, 23:00 – 00:05 uur, NPO 3

Deel: