De Deense band Lukas Graham komt op zaterdag 11 maart voor een show naar 013, Tilburg en op zondag 12 maart 2017 naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. Afgelopen vrijdag maakte de band op Pinkpop al bekend voor maar liefst twee optredens terug te komen naar ons land. De kaartverkoop begint aanstaande vrijdag 17 juni om 10.00 uur via Ticketmaster.

Zanger Lukas Graham Forchhammer, drummer Mark Falgren, bassist Magnus Larsson en pianist Kasper Daugaard vormen samen de Deense funk/soul band Lukas Graham. De band heeft een duidelijk eigen muzikale stijl; door de met hip-hop geïnspireerde teksten en soulvolle zang van Graham komen de verhalen die hij vertelt op een indrukwekkende manier tot leven. Graham zelf noemt het ook wel ghetto pop.

In 2011 braken ze door in eigen land met hun eerste single ‘Ordinary Things’ en self-titled debuutalbum. Datzelfde album werd eind 2012 internationaal uitgebracht, waarna een grote Europese tour volgde. In 2015 volgde een nieuw album met wederom dezelfde naam maar een nog groter succes. Deze blauwe versie van de plaat bevatte onder meer de singles ‘7 Years’, ‘Happy Home’ en de nieuwste hit ‘Mama Said’. De eerste, ‘7 Years’, zorgde voor de internationale doorbraak van de band en is in Nederland maar liefst vijf keer platina gegaan. De enorme hit is alleen al in ons land al bijna twaalf miljoen keer gestreamd.

Deel: