Lianne La Havas is één van de meest succesvolle Engelse zangeressen van het moment. Tussen het toeren als support van Coldplay en het spelen op festivals als Pinkpop en Down The Rabbit Hole door, komt de Britse zangeres op dinsdag 21 juni naar Amsterdam voor een intiem solo-optreden in de sfeervolle tuin van Paradiso Noord. De kaartverkoop voor dit concert start op woensdag 15 juni om 10.00 uur via de website van Ticketmaster. Kaarten voor dit concert worden uitsluitend op naam verkocht. Er geldt een maximum van twee kaarten per bestelling.

De muziek van Lianne La Havas is geworteld in de jazzy soul van voorbeelden als Erykah Badu, Jill Scott en Lauryn Hill, maar ze is ook zeker niet vies van folky pop en singer-songwriter deuntjes.  Haar goed ontvangen nieuwste album ‘Blood’ verscheen afgelopen jaar en is geïnspireerd door de familiegeschiedenis van de Britse zangeres, het ontmoeten van verloren familieleden en het ontdekken van Griekenland en Jamaica, waar haar ouders vandaan komen. Aan het album werkten onder meer Jamie Lidell en producer Mark Batson mee. Naast lovende recensies ontving ze er ook een Grammy-nominatie voor. Begin dit jaar kwam de ‘Blood Solo’ EP uit, met daarop solo-uitvoeringen van een deel van de tracks die op het album te vinden zijn.

Afgewisseld met het spelen als voorprogramma op de Zuid-Amerikaanse en Europese toer van Coldplay en een handvol festivalshows met band, geeft La Havas een aantal exclusieve, intieme soloconcerten op bijzondere locaties.  Zo speelt ze in Londen in een kapel en in Berlijn in een oud theater. Naast haar optreden op 21 juni in de tuin van Paradiso Noord is Lianne La Havas ook te zien als voorprogramma van Coldplay op 23 en 24 juni in de Amsterdam Arena en op het Down The Rabbit Hole festival op 24 – 26 juni in Ewijk. Eerder speelde La Havas onder andere in een uitverkochte grote zaal van Paradiso, in 2012 en 2015. Afgelopen weekend nog maakte de zangeres grote indruk op Pinkpop.

Foto © Armelle van Helden, Maxazine.nl

Deel: