Zaterdag 13 augustus vindt de 3e editie plaats van Festival The Brave in het groengebied ‘de Tuinen van West’ in Amsterdam. The Brave is het enige openluchtfestival in Nederland dat zich volledig richt op singer-songwriters, indie en folk. Pure, ambachtelijke muziek met echte instrumenten, een DJ zul je er niet tegenkomen. De eerste namen voor de wederom zeer internationale 3e editie zijn nu bekend: Leo Stannard (uk), Craig Gallagher (ie), Son Mieux (nl), Lili Grace (be), Joseph & Maia (nz) en Benjamin Winter (usa).

Na twee zeer succesvolle edities heeft organisator Kaboem Productions voor deze derde editie gekozen voor een nog intiemere opzet, met twee podia en iets lagere capaciteit. “Dit jaar richten we de aandacht nog meer op het fantastische ambacht singer-songwriter met ‘sit-down-and-shut-up-concerten’ waar de kwaliteit van af gaat spatten!” aldus producenten Maran Rauws en Luc Upson. De meest sfeervolle podia van de vorige edities, het Amfitheather en de huiskamerachtige Speakeasy, zullen daarom dit jaar de hoofdpodia zijn. Het festival heeft echter nog steeds een internationaal karakter, met tot nu toe acts uit 6 verschillende landen. Daarnaast is er ook weer veel ruimte voor nieuw lokaal talent bij het kampvuur onder de sterren en zal ook de winnaar van de Amsterdamse talentenjacht Mooie Noten weer een plekje krijgen in de line-up.

De laatste jaren is gebleken dat er een enorme behoefte is aan kleinschalige festivals in Nederland en zijn er vele vergelijkbare initiatieven gestart. Het gebrek aan massaliteit is verfrissend en geeft nog meer mogelijkheid om echt van de muziek te genieten. The Brave wordt daarom in 2016 nog wat kleiner en biedt dit jaar ruimte aan slechts 1500 bezoekers. De versterkte muziek op de twee podia duurt tot 23.00 uur. Na afloop kan er tot in de kleine uurtjes akoestisch gejamd worden bij de verschillende kampvuren op het festivalterrein.

Deel: