DNCE is de nieuwe band van zanger Joe Jonas, die tot 2013 met zijn broers de Jonas Brothers vormde. De eerste single ´Cake By The Ocean´ werd een wereldhit en aan een album wordt gewerkt. De bandleden hebben al hun andere projecten opgeschort om zich volledig op DNCE te kunnen richten. “DNCE is nu ons leven. We willen de nieuwe Rolling Stones worden, onze poster op elke muur en zoveel mogelijk platen maken.”


Joe Jonas breekt in 2005 op 16-jarige leeftijd door met zijn broers Kevin en Nick als de Jonas Brothers. In 2011 brengt hij het soloalbum ‘Fastlife’ uit. Als de Jones Brothers het niet eens kunnen worden over hun vijfde album stoppen ze er in 2013 mee. Tijdens het werken aan een nieuw soloproject van Joe ontstaat DNCE. Eind 2015 verschijnt daarvan de EP ‘Swaay’ met de single ‘Cake By The Ocean’.

De weg kwijt

Voordat DNCE werd opgericht, was Joe Jonas muzikaal een beetje de weg kwijt, vertelt hij. “Ik werkte met een aantal producers aan nieuwe muziek maar heb ruim twee jaar getwijfeld over de richting die ik op wilde. De muziek die ik in die tijd maakte was vrij donker. Ik ben er wel trots op maar het past totaal niet bij DNCE. Elke avond op het podium doen alsof we boos zijn, zou niet werken.”

Optimistisch

DNCE maakt vooral optimistische muziek, vindt Jonas. “Die donkere muziek van een paar jaar geleden past niet echt meer bij de persoon die ik nu ben. Op een avond hadden we veel lol in de studio met wat drank erbij. Ik stelde voor om uit de losse pols ter plekke een nummer te schrijven, en het gebeurde gewoon. Dat werd ‘Cake By The Ocean’. Het plezier dat we hebben zie je terug in de bandnaam DNCE en titel ‘Swaay’. Twee verkeerd gespelde woorden. Het is misschien niet perfect maar het staat voor wat wij zijn. En het is net even iets anders.”

Het album van DNCE is bijna afgerond en de kersverse band heeft de eerste optredens er opzitten. “Live spelen is erg goed geweest voor de band”, zegt Jonas. “We hadden de muzikale visie al min of meer bepaald maar zo zie je goed wat aanslaat bij het publiek. We weten daardoor zelf ook beter wat we leuk vinden om live te spelen en wat niet. Het album wordt in ieder geval geweldig.”

Deel: