David Duchovny is onder andere bekend van Red Shoe Diaries, The X-files als Fox Mulder en als Hank Moody in Californication. Vorig jaar bracht hij zijn eerste album ‘Hell or Highwater’ uit. Duchovny stond maandag in de Melkweg om zijn muziek live ten gehore te brengen.

David DuchovnyDe support act vanavond was Nathan Reich. Zijn bijnaam ‘Nate Reich’ was op mysterieuze wijze op de poster terecht gekomen. Hij krijgt het publiek niet erg mee, en hij maakte meerdere keren opmerkingen over het veelvuldige gepraat door zijn muziek heen. Tegen het einde van de set geeft hij weg dat hij ook de gitarist in de band van David Duchovny is.

Toen David eenmaal begonnen was, begon het publiek interesse te tonen; het gekwebbel stopte. Men is duidelijk vooral gekomen voor David, en niet om naar andere muziek te luisten.

David vertelt over de VIP meetings voorafgaand aan de show, en hoe bijna iedereen hem vroeg om een Hank Moody “Madafaka” eruit te gooien, maar niet voordat hij aan een jonge fan vooraan gevraagd had de vingers in de oren te stoppen

 

De band was oprecht blij om in Amsterdam te spelen, een gitarist legde de show er een keer voor stil om dat te geven, en ook David gaf meerdere keren te kennen dat ze nog wel minimaal een maand zouden willen blijven.

David Duchovny

 

David gaf aan dat hij in gevecht is met een verkoudheid, maar dat hij de strijd vanavond zal winnen. Of dat uiteindelijk gelukt is zullen we in het midden laten, maar het was een flinke strijd waarbij de zang niet altijd even zuiver was. Het contact en grapjes die hij en de band maakten met het publiek zorgde er samen met de strak spelende begeleidingsband voor dat het publiek toch voldaan naar huis ging.

Foto’s (c) Sander Rijken, Maxazine.nl

David Duchovny

Deel: