Vrijdag 6 mei hadden we voor het in 2016 zomerse temperaturen in Nederland. Reden genoeg om naar het Rotterdamse food-truck festival Trek te gaan nabij Diergaarde Blijdorp. Naast vele heerlijke gerechten, hapjes en snacks, cocktails, wijntjes en koude speciaal biertjes was er ook muzikaal vermaak van hoog niveau. Singer-songwriter Isabelle Amé verzorgde in 2014 het voorprogramma van niemand minder dan Guus Meeuwis. Hierna volgde haar eigen tour door de grote popzalen en op deze zonnige dag vermaakte zij het publiek in Rotterdam.

Schrijver Ronald Giphart had de eer om het food-truck festival Trek kookboek te overhandigen aan de Trek-burgemeester. In het kookboek staan diverse recepturen van gerechten die je op het festival terrein kan vinden.
9G5A9295

Na de boek overhandiging kon het feest pas echt beginnen met het muzikale genot door Isabelle Amé. Hoewel Amé in het begin Engelstalige folkpop geïnspireerd door country en piraten speelde, is het roer volledig omgegooid. Met frisse energie schrijft ze nu Nederlandstalige nummers die ze zelf ook produceert.

Tranentrekker ‘Mag Ik Huilen’ past perfect in het straatje van Claudia de Breij. Een ontroerend nummer dat geschreven is in de tijd dat Isabelle er helemaal doorheen zat. Op dat soort momenten worden de meest prachtige nummers geschreven.

9G5A9354

Zo ook het protestlied ‘Laat Me Maar’ dat gaat over haar ex-manager die het niet eens was met de muzikale veranderingen. Een hilarisch nummer dat zeer goed in elkaar zit. Het nummer werd zelfs meegezongen door de fans die speciaal naar Rotterdam zijn gekomen voor Isabelle, ‘Lalalala laat me maar, ik hoor je niet nananana’.

9G5A9217
De zon was nog lang niet onder, maar het nummer ‘Zonsondergang’ mocht niet ontbreken. In gedachte zag je achter de rood-wit gestreepte tent de zon al ondergaan. Genietend van de gevoelige stem van Amé met een ijskoud drankje in je hand.
Op 13 mei treedt Isabelle nog eenmaal op tijdens het Trek festival, maar dan in het Griftpark in Utrecht. Op 29 mei kun je genieten van haar mooie nummers in Tilburg tijdens het Factorium festival en op 26 juni verzorgd zij warme klanken tijdens het Zomerlicht festival in Kasteel Genbroek in Beek.

Foto’s: Dexter Reijsmeijer

9G5A9379
Deel: