Traditiegetrouw kleurde op dinsdagavond 26 april Rotterdam Ahoy weer oranje. Ruim 10.000 liefhebbers van het Nederlandse lied genoten 4 uur lang van 15 artiesten.
RobGovers-DexterReijsmeijer-9G5A7277 kopie
Rob Govers won de Facebook-actie en mocht presentator Nick Nielsen bijstaan tijdens de opening van de feestavond. Nielsen verwelkomde vol enthousiasme het publiek op de 23e editie van Nacht van Oranje. De prijswinnaar verbeterde de presentator dat het alweer de 24e editie was.
TinoMartin-DexterReijsmeijer-9G5A7329 kopie
Tino Martin had de eer om het muzikale oranje-spektakel als eerste artiest te openen. Het is voor Martin de eerste keer dat hij in Ahoy optreedt tijdens Koningsnacht. Zijn grootste hit ‘Jij Liet Mij Vallen’ werd uit volle borst meegezongen en de sfeer zat er meteen goed in. Als het aan Martin ligt is hij er volgend jaar weer bij!
Naast Tino Martin betradt ook John de Bever voor het eerst het grote podium van Nacht van Oranje. De Bever werd al op 14-jarige leeftijd ontdekt door Pierre Kartner, maar koos om zich te richten op een carrière als profvoetballer. In 2006 besloot hij het roer weer om te gooien en levensliederen te gaan zingen. Zoals de grote hit ‘Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht’.
MarianneWeber-DexterReijsmeijer-9G5A7391 kopie
Samen met de koningin van het levenslied, Marianne Weber, heeft De Bever een album opgenomen dat afgelopen zondag werd uitgereikt door Johan Derksen die niet positief was over het album en het ‘kutmuziek’ noemde. Hier was het publiek in Rotterdam Ahoy het absoluut niet mee eens. Tot boven in de 2e ring werd de single ‘Dat Is De Liefde’ kei hard meegezongen.
Natuurlijk zong Weber zelf ook een paar nummers zoals ‘Italiaan’, ‘Sneeuwwitte Vredesduif’, ‘In Ons Stamcafe’ en ‘In De Hemel’. De levensliederen werden zonder moeite meegezongen door de oranjefans.
JeroenvanderBoom-DexterReijsmeijer-9G5A7768 kopie
In mei is Topper Jeroen van der Boom samen met zijn vrienden René Froger en Gerard Joling weer een aantal avonden in de hoofdstad te vinden, maar op Koningsnacht was het gezelligste feest van Nederland toch in Rotterdam aldus Van der Boom. Samen met rapper Lange Frans vertolkte hij het nummer ‘Overal Waar Ik Ga’. ‘Jij Bent Zo’ mocht natuurlijk niet ontbreken en ook ‘1 Wereld’ werd gezongen. Even werd de feestelijke stemming ingeruild voor een romantische sfeer tijdens Jeroen’s versie van Claudia de Breij haar prachtige ‘Mag Ik Dan Bij Jou’. Speciaal voor deze gelegenheid nam Van der Boom plaats achter de vleugel en bracht de cover ten gehore.
Gents-DexterReijsmeijer-9G5A7860 kopie
Danny Froger, Wesley Klein en Danny Nicolay vormen al een aantal jaren het trio Gents. Ook dit jaar zongen zij weer een aantal vrolijke medleys zoals een André Hazes medley, Guus Meeuwis medley en een medley met nummers van Marco Borsato.
Factor12-DexterReijsmeijer-9G5A7932 kopie
Feestorkest Factor 12 zorgt ook al jaren voor een gezellige ontspannen sfeer tijdens de Nacht van Oranje. Met hun beroemde ‘Uit de oude doos’ medley wisten ze ook dit jaar het publiek weer te vermaken. Op het grote scherm stonden teksten als ‘Er zitten twee motten, in mijn oude jas’.
Snollebollekes-DexterReijsmeijer-9G5A7997 kopie
De energieke act Snollebollekes was er voor de tweede keer bij en wist er minstens zo’n gekkenhuis van te maken als vorig jaar. Als Rob Kemps, de man achter het karakteristieke rode jasje en het ontplofte haar het podium op komt lopen, dan lijken alle problemen even vergeten en gaat iedereen los op zijn nummers ‘Vrouwkes’, ‘Snollebolleke’ en ‘Links Rechts’. Voor het meest recente nummer ‘Feestmuts’ gooide Kemps diverse Snollebollekes-mutsen het publiek in, die zo populair bleken te zijn dat er nog net niet om gevochten werd. Met trots werden de mutsen opgezet en werd er vrolijk mee gesprongen.
DjangoWagner-DexterReijsmeijer-9G5A8039 kopie
Django Wagner mag natuurlijk niet ontbreken op het gezelligste oranjefeest van het jaar. Met nummers als ‘Kali’, ‘Als Jij Niet Kiezen Kan’, ‘Mooie Blauwe Ogen’ en de Hazes-cover ‘Dat Ene Moment’ weet ook hij de zaal op zijn kop te zetten.
ReneSchuurmans-DexterReijsmeijer-9G5A8144 kopie
Voor de Brabantse zanger René Schuurman was het alweer zijn zesde optreden in Ahoy op Koningsnacht. Met zijn grote hit ‘Laat De Zon In Je Hart’ probeerde hij nog om het zonnetje te laten schijnen, maar helaas bleef het buiten regenen. Gelukkig was het binnen warm en droog en zong de blonde zanger zijn ode aan Brabant met ‘Bij Ons In Brabant’. Ook ‘Ik Ben Nou Eenmaal Zo’ en ‘Mooie Meisjes Blijven Nooit Zo Lang Alleen’ kwamen voorbij.
GebroedersKo-DexterReijsmeijer-9G5A8328 kopie
De broers Ton en Gerard Koopmans vormen samen al jaren het populaire feest-duo Gebroeders Ko. ‘Schatje Mag Ik Je Foto’, ‘Mijn Stamcafé’, ‘Boten Anna’ galmden door een vol Rotterdam Ahoy. Er werd ook gedanst op het populaire nummer ‘Helikopter’.
image-2016-04-27(1)
Het Feestteam bestaande uit Stan van den Dobbelsteen en Frank de Bruijn zien er altijd vrolijk uit in hun speciale Feestteam outfit. Vorig jaar droeg het duo nog een pak met gekleurde letters ‘Feestteam’ erop. Dit jaar droegen ze een pak met diverse Whatsapp-emoticons erop. De slogan ‘Een feest is pas een feest als het Feestteam is geweest’ maakte ze ook dit jaar, voor de zevende keer weer waar. Feest is het zeker met deze twee mannen op het podium.
image-2016-04-27(2)
Een ander feestbeest dat voor maar liefst de zeventiende keer het publiek vermaakte is Wolter Kroes. Elk jaar proberen er weer een hoop dames helemaal naar voren te glippen als Kroes het podium op komt. Ze willen niks missen en kunnen elke regel uit ‘Viva Hollandia’ meezingen. De nieuwe single ‘We Gaan Nergens Meer Heen’ werd goed ontvangen en kan volgend jaar zeker ook uit volle borst meegezongen worden. Net als de inmiddels klassieke ‘Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen’.
Anita Meyer en Lee Towers werden weer herenigd en zongen samen ‘Run To Me’. Meyer zong ook ‘They Don’t Play Our Lovesong Anymore’ en uiteraard kon ‘Why Tell Me Why’ niet ontbreken. Lee Towers sloot de 24e editie van de Nacht van Oranje traditiegetrouw af met ‘You’ll Never Walk Alone’.

Foto’s (c)  Dexter Reijsmeijer / Maxazine.nl

Deel: