Niet één, niet twee, maar liefst drie avonden staat Doe Maar dit jaar in de Ziggo Dome in Amsterdam. De band nodigde Kenny B uit voor deze bijzondere concerten. Zo’n speciale samenwerking verdient natuurlijk ook nieuwe muziek. Daarom zijn Ernst, Henny, Jan en René samen met Kenny de studio ingedoken voor het spetterende ‘5446 Is Mijn Nummer’. Voor de shows van 14, 15 en 18 juni in de Ziggo Dome zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar.

‘5446 Is Mijn Nummer’ is een door Ernst Jansz vertaalde versie van de reggae-klassieker ‘54-46 Was My Number’ (1968) van het Jamaicaanse Toots & The Maytals. Het nummer is in één sessie gezamenlijk analoog opgenomen, daarom heeft het een swingende live-feel gekregen. Niet voor niets: het nummer zal natuurlijk ook gespeeld worden tijdens de drie Ziggo Dome concerten, zo belooft Kenny B. “In Suriname was Is Dit Alles onze kennismaking met Doe Maar. Toen ik Henny Vrienten vorig jaar ontmoette, was er direct een goede klik. Ik heb er enorm veel zin in.”

Geen comeback van Doe Maar

Het is de eerste keer dat Doe Maar het podium van de Ziggo Dome betreedt: ‘’Dit is geen comeback, we spelen gewoon niet zo vaak’’, aldus Henny Vrienten.

Deel: