‘Fallen Angels’ is een collectie van liedjes geschreven door iconische Amerikaanse songwriters, geïnterpreteerd door Bob Dylan met zijn uitzonderlijke talent als zanger, arrangeur en bandleider.

Columbia Records maakt vandaag bekend dat het nieuwe studioalbum van Bob Dylan, ‘Fallen Angels’, uit zal komen op 20 mei 2016. Op het album staan 20 bekende Amerikaanse liedjes, geschreven door een aantal van de beste en invloedrijkste songwriters. ‘Fallen Angels’ is geproduceerd door Jack Frost en is de eerste nieuwe muziek van Dylan sinds ‘Shadows In The Night’ die begin 2015 is uitgekomen. Voor ‘Fallen Angels’ heeft Dylan liedjes gekozen van tekstschrijvers als Johnny Mercer, Harold Arlen, Sammy Cahn en Carolyn Leigh. Het album nam Dylan op met zijn liveband in de Capitol Studios in Hollywood in 2015.

Een van de albumtracks, ‘Melancholy Mood’ is vanaf vandaag verkrijgbaar op iTunes en staat op de 4-track 7” EP die wordt uitgebracht op Recordstore Day op 16 april. De track kan ook worden gestreamd via een ‘vinyl video’ op Youtube. Het album ‘Falllen Angels’ is nu beschikbaar als pre-order op iTunes, en dit is de tracklist.

Tracklisting:
1. Young at Heart (Johnny Richards / Carolyn Leigh)
Frank Sinatra was the first performer to record the song which became a million selling hit in 1953

2. Maybe You’ll Be There (Rube Bloom / Sammy Gallop)
Frank Sinatra recorded the song in 1957. The song is on the album ‘Where Are You’

3. Polka Dots and Moonbeams (Jimmy van Heusen / Johnny Burke)
It was Frank Sinatra’s first hit record with the Tommy Dorsey Orchestra

4. All The Way (Jimmy van Heusen / Sammy Cahn)
This is a 1950s popsong made famous bij Frank Sinatra

5. Skylark (Johnny Mercer / Hoagy Carmichael)

6. Nevertheless

7. All Or Nothing At All (Arthur Altman / Jack Lawrence)
Frank Sinatra’s 1939 recording of the song became a huge hit in 1943.

8. On A Little Street in Singapore (Peter DeRose / Billy Hill)
Artists to cover the song included Frank Sinatra with Harry James

9. It Had To Be You (Isham Jones / Gus Kahn)

10. Melancholy Mood (Walter Schumann / Vick R. Knight sr)
This is a song Frank Sinatra recorded alongside Harry James and his orchestra in 1939

11. That Old Black Magic (Harold Arlen / Johnny Mercer)
Standard with versions that include the original singlerelease by Glenn Miller, the singers Margaret Whiting, Frank Sinatra, Sammy Davis Jr., Mercer

12. Come Rain Or Come Shine (Harold Harlen / Johnny Mercer)
Frank Sinatra recorded the song on November 22, 1961 for inclusion on his 1962 LP Sinatra and Strings.
Bob Dylan’s vorige album met ‘classic American songs’, ‘Shadows In The Night’ uit 2015, bereikte de Top 10 in 17 landen en de #1 positie in de UK, Ierland, Zweden en Noorwegen. De laatste zes studioalbums van Dylan worden geroemd als de beste uit zijn carrière. De met platina bekroonde ‘Time Out of Mind’ uit 1997 werd onderscheiden met een aantal Grammy Awards, onder andere voor Album Of The Year. ‘Love And Theft’ behaalde ook platina en een Grammy Award voor Best Contemporary Folk Album. ‘Modern Times’, uit 2006, werd een van Dylan’s meest populaire albums en verkocht 2.5 miljoen exemplaren wereldwijd. ‘Together Through Life’ is het eerste album van Bob Dylan dat binnenkwam op de eerste plaats van de charts in de US én de UK. ‘Tempest’ behaalde de Top 5 in 14 landen. ‘Shadows In the Night’ werd door fans en media wereldwijd ontvangen als uitzondelijke artisticiteit van de artiest.

Deze zes releases vielen binnen een creatieve periode van 18 jaar waarin Bob Dylan ook een Oscar- en Golden Globe nominatie ontving voor de compositie ‘Things Have Changed’ van de film Wonder Boys in 2001; Een bestseller memoir Chronicles Vol 1, die 19 weken in de New York Times Best Seller List stond in 2004 , en de door Martin Scorsese geregisseerde documentaire No Direction Home in 2005. In 2009 bracht Dylan zijn eerste Kerstalbum uit, ‘Christmas in the Heart’ waarvan alle royalties werden gedoneerd aan goede doelen.
Bob Dylan heeft wereldwijd meer dan 125 miljoen albums verkocht.

Deel: