Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, gelukkig zegt de naam niets over de werkelijke aard van het viertal. Geen dans, geen show en geen orkest. Wel een bassist, drummer, gitarist, Thijs op het Hammondorgel en verdomd lekkere Nederlandstalige funk rock. Als voormalig toetsenist van Jack King en Anouk leek dit project van Boontjes op het eerste gezicht als grap bedoeld, maar niets blijkt minder waar.

AAPNOOTMIES

De kleine zaal van Paradiso druppelde langzaam halfvol tijdens het optreden van voorprogramma AAP NOOT MIES, dat maar liefst een uur duurde. De muziek is vrij lastig te beschrijven, maar ook te moeilijk te boeien omdat het ergens tussen kleinkunst en indiepop inzit. Te bombastisch voor kleinkunst en te speels voor Indiepop eigenlijk, maar aan frontvrouw Dinaira Scheffers zal het zeker niet liggen. Qua uitstraling en aankleding kunnen de twee toetsenisten wel een voorbeeld nemen aan de charismatische zangeres, die er tiptop uitzag.

Thijs Boontjes Dans- en Showorkest bulkt van de klasse

Tijdens de mini soundcheck van Thijs Boontjes vulde de zaal zich razendsnel en een blik langs het publiek viel het aantal muzikanten op. Veel collega artiesten en vrienden hadden de moeite genomen om de lancering van de nieuwe EP ‘Ambiance’ mee te maken. Het viertal heeft stuk voor stuk haar sporen verdiend in de Nederlandse popwereld. Drummer Harrie Roelse speelde bij Taymir, gitarist Guido Blom bij King Jack en Pax en bassist Jeroen Overman zal straks op het Eurovisie songfestival naast Douwe Bob op het podium staan.

De opener ‘Het spijt me, Sophie’ zou zo maar een onontdekte song van wijlen Herman Brood kunnen zijn, het ademt rock&roll uit zoals het bedoeld is. De professionaliteit en muzikaliteit druipt er vanaf en het plezier van Boontjes geeft hem een gigantische gunfactor. De teksten zitten ook vol met humoristische woordgrappen en met onderliggende bedoelingen.
“Moet ik alleen naar de kermis en het valt me niet mee, want ik zit nu in m’n eentje… in een bakje voor twee. Ik ben alleen naar de kermis en het valt me niet mee, veel misère voor de helft van de prijs”.

Een showcase van 3 nummers is vanzelfsprekend aan de korte kant en werd de tijd volgespeeld met de drie nummers van EP ‘Niet Van Steen’. Hoogtepunt van elk optreden blijft toch echt ‘IJskoude Vrouw’ welke langzaam overgaat in de verbeterde versie van Borsato’s ‘Ik Leef Niet Meer Voor Jou’. In ruim 6 minuten wordt blues, funk en soul op een geniale manier neergezet. De passie en liefde voor muziek wat Thijs Boontjes Dans- en Showorkest uitdraagt is van een angstaanjagend hoog niveau, en helaas nog steeds niet helemaal ontdekt. Platenlabel TopNotch heeft wederom een pareltje binnengehaald, gaat dat zien!

 

Deel: