Op 1 en 2 juli vindt dit jaar de zesde editie van PITCH festival plaats op het Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam. Gisteren werden maar liefst 10 nieuwe namen voor PITCH 2016 aangekondigd. Onder andere Soulwax, Lunice, DJ Tennis en Jungle By Night schitteren op het festival dit jaar.

Op de zes verschillende podia van PITCH (De Gashouder, de Westertent , de Westerunie, Thump presents: Transformatorhuis, het Westergasterras en Kaap) zijn ook dit jaar de smaakmakers op het gebied van dance, beats, electronisch en crossover weer te vinden. Vorige maand werden acts als Santigold, DJ Shadow (live), Grimes, Skepta en Anderson .Paak & The Free Nationals reeds aangekondigd. PITCH voegt nu 10 namen aan de line up toe. Later zullen nog meer namen bekend gemaakt worden.

VRIJDAG 1 JULI
Dj Tennis b2b Job Jobse
Een technotrack met een discotune mixen en dan weer terug naar house, dat heeft hij gemeen met Job Jobse, bekende Dj Tennis onlangs. Een b2b van deze ervaren Italiaan met het jonge talent Jobse, en hun gezamenlijke brede smaak, gaat ongetwijfeld dansbaar vuurwerk opleveren.

Sam Gellaitry
Natuurlijk kun je wijzen naar de invloeden van Hudson Mohawke, Flying Lotus en Madlib, maar Sam Gellaitry heeft ook een onmiskenbaar eigen geluid. Met zijn snelheid, springerigheid en onnavolgbare enthousiasme is het zo’n artiest die je over een paar jaar op alle grote festivals gaat zien

Jameszoo Quartet
We kennen eigenlijk maar één andere Nederlander die net zo hard gaat in het buitenland als Bosschenaar Jameszoo en dat is Max Verstappen. Dit jaar werd hij opgepikt door Brainfeeder, het platenlabel van Flying Lotus. Wij warmen alvast op voor zijn debuutalbum vol ‘naïeve computerjazz’, die uitkomt in mei.

Aristophanes
Vraag vooral niet hoe haar teksten zijn, want we verstaan er geen zak van. Maar Aristophanes is wel onze favoriete Taiwanese rapper. We snappen wel waarom Grimes haar vroeg mee te werken op haar nieuwe album.
ZATERDAG 2 JULI
Soulwax
Soms drukt er iets op je stemming, zonder te weten wat. Inmiddels is het duidelijk waarom we de laatste jaren af en toe in zak en as zaten: we misten Soulwax. Gelukkig zijn de gebroeders Dewaele weer terug op het toneel. Met een knal! Want wat zij met dansvloeren kunnen dat doet niemand hen na.

Lunice
Lunice met Diplo, Lunice met Azaelia Banks, en dan is er nog TNGHT natuurlijk: het compleet uit de hand gelopen hobbyproject van Hudson Mohawke en Lunice. Vaak was er iemand anders bij, maar luister eens naar Lunice alleen: trap, bass en hiphop van het allerhoogste niveau

Jungle By Night
De meest zonnige act op PITCH? Aan Jungle By Night kan niemand tippen! Deze negenkoppige afrobeatbende staat altijd garant voor een flinke pot opzwepende kwaliteitsfiësta. Het nieuwe album The Traveller staat op de planning voor mei en belooft een nieuw geluid: psychedelische afrobeat. Werelds!

The Field
The Field heeft net zijn vijfde album uitgebracht bij het vertrouwde Kompakt. Liefhebbers weten dan al wat ze mogen verwachten: sublieme minimale techno met kleine, heerlijke verschuivingen boven een onweerstaanbare beat.

Hælos
Het geluid van de afterparty: in de jaren negentig wisten Portishead en Massive Attack dat perfect vast te leggen, in 2016 heeft Hælos dit melancholische, elektronische geluid te pakken. Het debuutalbum Full Circle is net uit en voorzichtig wordt hier en daar al gewezen naar de jaarlijstjes.

Dollkraut
In plaats van een dagelijkse zoektocht naar updates, nieuwe programma’s, plugins en andere digitale nieuwtjes om het producerswerk zo makkelijk en modern mogelijk te maken, zoekt Dollkraut liever naar een maffe sound. Die vindt hij in oude obscure elektronica of, liever nog, in maffe soundtracks.

Deel: