In navolging van onder meer Carl Cox en Danny Tenaglia heeft Extrema Outdoor haar volledige line-up bekendgemaakt. De organisatie trekt de vorig jaar ingezette koers wat programmering betreft door. Nieuwe namen die prijken op het affiche van het Brabantse festival zijn onder meer Loco Dice, Flux Pavilion, Sub Focus, DJ Sneak en Kölsch. De artiesten zijn verdeeld over vijf verschillende podia.

Op één van deze vijf podia is niemand minder dan technogrootheid Carl Cox de gastheer, die speciaal voor de gelegenheid een aantal van zijn vrienden meeneemt. Loco Dice bijvoorbeeld. De Duitser begon ooit als Hiphop-DJ maar door de jaren heen heeft Loco Dice met zijn perfect afgestemde sets de harten van vele muziekliefhebbers wereldwijd weten te veroveren. Andere namen die te bewonderen zijn op dit podium zijn de Brit John Digweed, vinylkoningin Cassy, Jon Rundell en de Nederlanders Michel de Hey en Chris Stussy.

Het verhuisde Quartz-podium heeft een bijzondere locatie gekregen. Waar DJ’s voorheen in een grote tent speelden, is het podium nu een betonnen parkeergarage waar een unieke, ondergrondse sfeer wordt neergezet die doet denken aan de vroegere warehouseraves. Op deze unieke locatie nemen onder meer de eerder aangekondigde Mr. Oizo en Busy P, Boston Bun en Para One van de Ed Banger House Party plaats achter de draaitafels. Nieuwe toevoegingen zijn dubstepgrootheid Flux Pavilion, Sub Focus & ID, Dimension en Nederlands housepionier Joost van Bellen.

Ook de ANTS Stage met Matthias Tanzmann en Route 94 is uitgebreid met nieuwe namen. Het prijswinnende concept van Ibiziaanse beachclub Ushuaïa neemt onder anderen Kölsch mee. Deze grote naam uit de Technowereld verkocht al miljoenen platen onder verschillende artiestennamen. Tensnake, Uner, Los Suruba, Marco Faraone en Thomson completeren het podium.

Een gloednieuwe area is de House Of God, waar levende legende Danny Tenaglia een extra lange set komt draaien. Een unieke set, gezien Tenaglia in de afgelopen tien jaar pas vier keer eerder te zien was in Nederland. Hij wordt vergezeld door DJ Sneak, ook een wereldwijd gewaardeerd housepionier. Andere namen zijn De Sluwe Vos, Ici Sans Merci, Classroom en David Moreno & Fabrizio Marra van Ibiza Global Radio.

Tot slot is er de Back To Love Stage, een podium met DJ-helden van het eerste uur. Deze area werd in 2015 verkozen tot het favoriete podium van Extrema Outdoor 2015 en keert daarom terug met verrassende namen van weleer. Eerder werden al Dimitri, Victor Coral en Benny Rodrigues aangekondigd voor deze area. Nieuwe namen zijn Erick E, Ronald Molendijk, Per, Brian S en Omeo. De Back To Love Stage wordt gehost door Miss Bunty.

Met de line-up van 2016 borduurt de organisatie voort op de koers die vorig jaar werd ingezet. Minder mainstream namen – vooral bekend door hun kassuccessen – maar een programma met meer ruimte voor uitdagende muziek en verrassende en unieke artiesten.

Tevens is er – zoals ieder jaar – meer dan muziek alleen. Denk daarbij aan funtainment, theater, performance, loungen aan het één kilometer lange zandstrand en heerlijk eten en drinken. Op deze manier komt de bezoeker niets tekort. De 21ste editie van Extrema Outdoor vindt plaats op zaterdag 9 juli 2016 aan recreatiestrand Aquabest, nabij Eindhoven.

De complete line-up:

CARL COX & FRIENDS

Carl Cox

Loco Dice

John Digweed

Cassy

Jon Rundell

Michel de Hey

Chris Stussy

QUARTZ

Flux Pavilion

Sub Focus (dj set) & ID

Mr. Oizo

Ed Banger House party feat. Busy P, Para One & Boston Bun

Dimension

Joost van Bellen

ANTS

Kölsch

Matthias Tanzmann

Tensnake

Route 94

Uner

Los Suruba

Marco Faraone

Thomson

HOUSE OF GOD

Danny Tenaglia

DJ Sneak

De Sluwe Vos

Ici Sans Merci

David Moreno & Fabrizio Marra (Ibiza Global Radio)

Classroom

BACK 2 LOVE

Benny Rodrigues

Dimitri

Erick E

Ronald Molendijk

Per

Brian S

Victor Coral

Omeo

Hosted by Miss Bunty

Deel: