Gisteren sleepte Lil Kleine maar liefst drie Edisons mee naar huis, en dat het terecht was blijkt uit alles. Zijn albums verkopen goed en de clubtour is bijna overal uitverkocht. Afgelopen weekend stond Lil Kleine in een uitverkochte grote zaal van Paradiso.

Lil Kleine breekt record na record

Vorig jaar vlak na de examentijd kon je er niet omheen; ‘Drank En Drugs’. De single bereikte de eerste plaats in de Nederlandse Top 40 en betekende dé landelijke doorbraak voor Jorik Scholten, beter bekend onder zijn artiestennaam Lil Kleine. Eén van de meest succesvolle en veelbesproken artiesten van 2015 heeft de afgelopen maanden met Ronnie Flex en ‘Drank & Drugs’-producer Jack $hirak aan zijn debuutplaat gewerkt, welke in februari uitkwam. Met debuutalbum ‘Wop’ brak Lil Kleine alle records. Zowel het record van Marco Borsato (meer dan 530.000 streams in één dag voor een NL-artiest) als dat van Justin Bieber’s album ‘Purpose’, verdwenen hiermee op één dag in Nederland uit de boeken. Inmiddels kun je niet meer om deze kleine man heen, en verkoopt hij alle grote poptempels in Nederland compleet uit.

Lil Kleine neemt tijdens zijn TopDown tour verschillende gast-rappers mee. In Amsterdam werd hij vergezeld door Bokoesam, Jonna Fraser en Dyna. Tevens zou er een mysteryguest op komen treden. Onder het grotendeels uit tienermeisjes bestaande publiek was hier geen twijfel over mogelijk; dit zou gaan om Ronnie Flex!

Sneltreinvaart

Nadat de DJ het luidkeels meeschreeuwende publiek warm had mogen draaien, was het tijd voor Lil Kleine. De tienermeisjes gingen compleet uit hun dak bij het zien van deze jongen, en het tempo lag behoorlijk hoog. In een rap tempo kwam het ene nummer na het andere voorbij. Al ligt dit ook aan de korte duur van de nummers.
Van enige improvisatie tijdens de nummers is geen sprake, wat blijkt uit het constant meezingen met de eigen stem op plaat. Ja, er wordt live gezongen. Maar bij het niet meezingen was de stem nog steeds, zij het in lichte mate, te horen door de zaal.

Tussendoor riep Lil Kleine de gastartiesten één voor één naar voren. Af en toe zong Lil Kleine hierbij mee, maar vaak genoeg liep hij weg naar achter en was het hele podium voor Jonna Fraser, Bokoesam of Dyna.
Halverwege de set was het tijd voor niemand minder dan de special guest, en dit bleek inderdaad, onder luid applaus en gejoel, Ronnie Flex te zijn. In een sneltreinvaart werden ‘ Niet Omdat Het Moet’, ‘Niemand’ en natuurlijk dé hit; ‘Drank & Drugs’ gespeeld. Op deze momenten, waarbij Lil Kleine en Ronnie Flex samen zingen, blijkt toch wel dat Lil Kleine een niveau hoger zit dan zijn rapmaatje.

Lil Kleine weet duidelijk hoe hij het publiek moet vermaken en lijkt zichzelf zeer zeker ook te vermaken. Ik denk dat wij de komende tijd nog veel van deze jongeman gaan horen. Of dit samen zal zijn met Ronnie Flex valt te bezien, maar met de aanstekelijke beats zit het in ieder geval goed.

Deel: