Nederland kreeg in 2014 voor het eerst de bijzondere stem van Jess Glynne te horen. Op de hit ‘Rather Be’ van Clean Bandit zorgde de Britse zangeres voor de zangpartij, waarvoor ze een Grammy Award ontving voor de ‘Best Dance Recording’. Ook de samenwerking met Route 94 op ‘My Love’ werd een succesnummer en was de liefde tussen ons land en Jess Glynne geboren. De show in Paradiso was in de kortste keren uitverkocht, is deze liefde een korte bevlieging of de basis voor een solide relatie?

Jess Glynne

De echte fans stonden al vroeg in de rij voor de aftrap van de Europese tour van Jess Glynne in de Amsterdamse poptempel. De zaal had de drukte goed voorbereid door barriers voor het podium te plaatsen om het enthousiaste publiek op afstand te houden en verdrukking te voorkomen.
De opzet op het podium was simpel gehouden met een drummer, een (nauwelijks hoorbare) gitarist, een bassist en twee achtergrond zangeressen. De hoofdrolspeelster zag er oogverblindend mooi uit in pak met ingevlochten rode haar.

Jess Glynne heeft geen hulp nodig

De typerende donkere stem van de Britse zangeres is op plaat al een genot om naar te luisteren maar ook live was er niets op aan te merken. De twee Clean Bandit nummers ‘Real Love’ en ‘Rather Be’ kwamen al in de opening van de set voorbij alsof ze daarmee een statement maakte; bedankt voor de hulp, maar ik kan het nu wel alleen af. En inderdaad kon Jess Glynne het prima zelf zonder hulp van anderen.

Jess Glynne

De keuze van het muziekgenre blijft een twijfelachtige want deze dame heeft zoveel soul en r&b in haar stem, dat dit nog wel eens wegvalt door de uptempo-muziek. Het was met name de akoestische versie van ‘My Love’ wat echt kippenvel veroorzaakte net als de gewaagde cover van Amy Winehouse. Maar weinig artiesten komen er mee weg maar Glynne’s versie van ‘Tears Dry On Their Own’ was van absolute schoonheid en een persoonlijk hoogtepunt van het optreden.

Haar debuutalbum ‘I Cry When I Laugh’ is een redelijk succes in Nederland maar aan haar fans zal het zeker niet liggen. Het enthousiasme was aanstekelijk en elk nummer van de setlist werd letter voor letter meegezongen. Natuurlijk werd ‘Hold My Hand’ tot het laatst bewaard en leek Paradiso te ontploffen van de hoeveelheid oestrogeen in de zaal.

Jess Glynne

Jess Glynne genoot met volle teugen van haar fans en zij kregen op hun beurt geen genoeg van hun grote voorbeeld. Wat de toekomst ook te bieden heeft, haar fans in Nederland hebben haar in Paradiso de liefde verklaard….

Foto’s: Sander Rijken – Maxazine

 

Deel: