Naar wat vandaag bekend is gemaakt is Keith Emerson mogelijk overleden door zelfmoord. Zijn vriendin zou hem hebben gevonden met een schotwond in het hoofd. Vooralsnog gaat de politie uit van zelfmoord al wordt een misdrijf niet uitgesloten. De Britse toetsenist en mede oprichter van Emerson, Lake & Palmer zou al geruime tijd hebben geleden aan depressies waarvoor hij medicatie gebruikte. De reden zou zijn dat Keith problemen had met het keyboard spelen.

Het trio dat bestond uit Keith Emerson, Greg Lake en Carl Palmer hebben elkaar eind jaren ’60 ontmoet in San Filmore West in San Francisco. De groep scoorde begin jaren ’70 een wereldwijde hit met ‘Lucky Man’. In 1977 kwam daar met het live opgenomen ‘Peter Gunn’ nog een wereldhit bij. Eind jaren ’70 viel de groep uit elkaar, en richtte Keith Emerson zich tot het schrijven van filmmuziek. Maar begin jaren ’90 kwam de groep weer bij elkaar voor een reünie. Vervolgens was er in 2010 nog één maal opnieuw een reünie.

Deel: