Na slechts 5 dagen heeft de crowdfunding actie van K-otic al de benodigde €25.000 opgebracht. Het reünie concert van het zevental zal 10 december plaatsvinden op een nog te bepalen locatie.

Het lijkt de laatste maanden een trend te worden voor bandjes en groepen uit de jaren negentig en jaren 00 om een comeback aan te kondigen. Ook de groepen die nog steeds actief zijn verkopen tegenwoordig met gemak grote clubs uit. Concerten van Underworld, En Vogue, Fun Lovin’ Criminals en zelfs Cypress Hill hadden gemiddeld een paar dagen nodig om uit te verkopen. Ook zijn de jaren 90 festivals nog steeds ongelofelijk populair.

Van Starmaker naar K-otic

In 2001 kwam de toenmalige tv-zender Yorin met een nieuw concept om een zanggroep samen te stellen en dit via een realityshow te delen op televisie. In het voormalige Big Brother huis werden alle kandidaten getest wat uiteindelijk resulteerde in het groepje Starmaker. Hun eerste nummer ‘Damn I Think I Love You’ kwam destijds binnen op nummer 1 in de top 40.

Uiteindelijk vielen er nog vier kandidaten af waar na de overgebleven groep omgedoopt werd tot K-otic. Het debuutalbum ‘Bulletproof’ werd met 235.000 verkochte exemplaren het beste album van 2001 en waren ze na U2 en Bon Jovi de best bezochte liveact!

Zo als gezegd is binnen vijf dagen de grens bereikt om het concert te organiseren en zijn er ongeveer 1000 kaarten verkocht voor het optreden. De actie loopt nog ruim drie weken door dus wie weet staat de Heineken Music Hall op 10 december vol met dertigers en veertigers die staan mee te zingen op ‘I really don’t think so’, ‘I can’t explain’ en ‘can’t get you out of my mind’.

Deel: