BNN brengt zondag het eerste deel van De Avond van de Filmmuziek. Dé avond voor iedereen die al rechtop gaat zitten bij de eerste noten van bijvoorbeeld de ‘Star Wars’-tune. “Van de klanken van ‘The Hateful Eight’ tot de beroemde themamuziek van ‘Love Actually’. En van de welbekende soundtrack van ‘The Godfather’ tot die van James Bonds ‘Spectre’.” Het zijn de woorden van BNN bij de aankondiging van De Avond van de Filmmuziek. Deze en volgende week is het evenement, dat op 3 en 4 maart plaatsvond in het Amsterdamse Concertgebouw, in twee delen op NPO 1 te zien. Eric Corton betreedt als presentator van deze bijzondere avond het podium. Aan hem de eer het publiek én de tv-kijker mee te nemen langs al die muzikale en vooral ook filmische hoogtepunten.

Metropole Orkest en Vince Mendoza
Voor alle filmliefhebbers beloven beide tv-registraties een avond met de mooiste filmmuziek van de grootste filmcomponisten, zoals John Williams, Ennio Morricone en Hans Zimmer. Met muziek uit nieuwe en oudere films. Denk bijvoorbeeld aan ‘The Godfather’, ‘Love Actually’, ‘The Hateful Eight’, ‘Dancer in the Dark’ en James Bonds ‘Spectre’. Het Metropole Orkest heeft de eer al deze bekende en vaak prachtige muziek te spelen. Het orkest staat voor deze speciale gelegenheid onder leiding van de Amerikaanse Grammy Award-winnaar en dirigent Vince Mendoza.

Ode aan John Williams
Tijdens deze derde editie van De Avond van de Filmmuziek wordt er ook een ode gebracht aan de grootste filmcomponist van de afgelopen decennia: John Williams. ‘Star Wars’, ‘Indiana Jones’, ‘Jurassic Park’, ‘Omaha Beach’ uit ‘Saving Private Ryan’, allemaal composities van zijn hand. Ook bij de meest recente Oscaruitreiking maakte hij weer kans onderscheiden te worden voor zijn werk. Dit keer voor ‘Star Wars: The Force Awakens’. Het bleef ditmaal bij een nominatie. De Oscar voor de beste filmmuziek ging dit keer naar Ennio Morricone, voor zijn bijdrage aan Tarantino’s ‘The Hateful Eight’.

De Avond van de Filmmuziek, 23:20 – 00:10 uur, NPO 1

Deel: