Woensdagmiddag werden alle namen voor Pinkpop 2016 bekend gemaakt. Maxazine volgt de persconferentie en brengt je de namen van alle artiesten die dit jaar op Pinkpop staan. De 47e editie van het oudste festival ter wereld alweer. Plaats van handeling: Landgraaf natuurlijk, alweer voor de 29e keer. De data: vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni 2016.

Pinkpop 2016 bevestigt: Skillet

Met een pakkend rock- en nu-metalgeluid gekoppeld aan een spirituele én sociale boodschap is Skillet in de Verenigde Staten inmiddels een begrip. De groep uit Memphis werkt sinds 1996 dan ook ongenadig hard middels veel fantastische albums en ontzettend veel liveoptredens. Dat heeft zijn vruchten in Amerika reeds afgeworpen: album ‘Awake’ behaalt daar in 2012 de platina-status. De fanbase is enorm en blijft groeien. Niet alleen binnen gelovige kringen, maar ook ver daarbuiten. ‘Rise’ (2013) laat een duidelijke verdieping horen in het bandgeluid. Skillet voegt traditionele instrumenten aan het stevige bandgeluid toe wat zorgt voor meer nuance. De positieve boodschap (geloven in jezelf) maakt het geheel af. Nu is het tijd om ook de rest van de wereld te veroveren. Skillet is eerder te zien geweest in Nederland op onder andere Fortarock en als voorprogramma van Nickelback, maar dit jaar staan ze op Pinkpop

Deel: