Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Memphis Maniacs

Concerttip maandag 15 februari: Memphis Maniacs in Metropool

Je neemt de melodie van het ene nummer, en zingt daarbij de tekst van een ander nummer. Of andersom. Simpeler kunnen we het echt niet uitleggen. De gebroeders DeWaele van Soulwax zijn er meesters is, maar dan met een mengpaneel en platen. Deze Memphis Maniacs doen het live met instrumenten, dus als band, Een gouden combinatie van herkenning versus verrassing geserveerd binnen een hoogst ontvlambare performance.

Tien jaar na de oprichting zijn de heren van Memphis Maniacs here to stay en meer alive & kicking dan ooit! In de tussentijd is zowel de show als de muzikale inventiviteit tot grote hoogten gestegen. Tijdens deze jubileum-tour zal het jarige Memphis Maniacs een overrompelende en sentimentele monster-show geven waarin huidige mash-ups, gloednieuwe mashups, vintage mash-ups en verbouwde oude mash-ups elkaar zullen afwisselen.

Meer info en kaarten via www.metropool.nl

Foto: Sander van den Berg – Archief Maxazine

Deel: