Peter Hook, de Britse bassist die bekend werd als lid van Joy Division, komt samen met zijn band The Light in april voor een zestal concerten naar Nederland. De tour zal Peter Hook & The Light A “Joy Division” Celebration (performing Unknown Pleasures & Closer) gaan heten. Hij zal dan veel grote hits van deze legendarische groep spelen en tevens het voorprogramma zelf verzorgen. Tijdens het voorprogramma speelt hij nummers van New Order.
Het tourschema ziet er als volgt uit:

13/04: Nijmegen, Doornroosje
14/04: Maastricht, Muziekgieterij
15/04: Utrecht, TivoliVredenburg (zaal Pandora)
17/04: Eindhoven, Effenaar
18/04: Amsterdam, Paradiso
19/04: Zwolle, Hedon

Joy Division wordt in 1977 opgericht. Als postpunkband heeft de groep uit Manchester veel invloed op latere gothic en new wave bands. Binnen Joy Division doet Peter Hook dienst als bassist. Zijn dominerende en opvallende stijl is in hoge mate bepalend voor het geluid van de band.

Nadat de legendarische frontman van Joy Division, Ian Curtis, een einde maakt aan zijn leven, komt er ook een eind aan deze band. In totaal verschijnen er naast een live registratie twee studioalbums, namelijk ‘Unknown Pleasures’ en ‘Closer’.

Na de dood van Curtis vormen de resterende leden van Joy Division, de band New Order. Ze brengen het album Movement uit met daarop de grote hit ‘Blue Monday’. Gaandeweg gaat de band meer de elektronische richting op en groeit uit tot een succesvolle groep die later als inspiratiebron dient voor house acts uit de jaren ’90. Tot op heden heeft New Order tien studioalbums uitgebracht waarvan ‘Music Complete’ afgelopen jaar is uitgebracht.

Peter Hook zal tijdens zijn aankomende concerten ook het voorprogramma voor z’n rekening nemen. In die hoedanigheid speelt hij werk van New Order.

De organisatie waarschuwt om geen kaarten anders dan via de officiële kanalen te kopen omdat de kans op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.

Deel: