Het Ribs & Blues festival in Raalte bestaat 20 jaar. Voor de jubileumeditie van het gratis toegankelijke festival dat met Pinksteren zal plaatsvinden zijn de eerste 13 acts definitief bevestigd :

Op 1e Pinksterdag, zondag 15 mei, zullen de volgende namen optreden: De Dijk, Southside Johnny & The Asbury Jukes, Sven Hammond, Julian Sas, Henrik Freischlader, Tom Veltien & Friends en Laurence Jones.

Op 2e Pinksterdag, maandag 16 mei, zullen de volgende namen optreden: The Common Linnets, Ryan Mc Garvey, Thorbjørn Risager, Brother Dege, Tiny Legs Tim en Mojo Man.

Het programma voor de (betaalde) openingsavond op zaterdag 14 mei en de overige namen zullen spoedig volgen .

Wat in 1997 klein begon is uitgegroeid tot het grootste gratis Roots & Bluesfestival van Nederland met jaarlijks ruim 40.000 bezoekers. Ribs & Blues heeft in 20 jaren een hele stevige reputatie opgebouwd. De ongedwongen sfeer, ludieke theateracts , het populaire kids-adventureland , spareribs en de hoge kwaliteit van de programmering maken het evenement uniek voor jong en oud.

Legendarische artiesten stonden in Raalte op de podia waaronder Solomon Burke, Joe Bonamassa, Walter Trout, Cuby & The Blizzards en Status Quo. Daarnaast heeft Ribs & Blues altijd oog voor aanstormend talent. Afgelopen jaar, op het  ‘Blues Fest UK’ in de O2Arena in Londen, werd Ribs en Blues uitgeroepen tot beste bluesfestival van Europa.

Op 14, 15 en 16 mei 2016 gaat de 20e editie aan de Domineeskamp in Raalte van start. “ Het wordt in elk opzicht een feestelijke editie “ laat de organisatie alvast weten.

Deel: