‘LennoNYC’ is een uit 2010 daterende documentaire geschreven en geregisseerd door Michael Epstein over het leven van John Lennon in New York, na het uiteenvallen van de Beatles. De film ging in première op het New York Film Festival en werd op 9 oktober 2010 gratis vertoond in Central Park, de dag dat hij 70 jaar zou zijn geworden. De documentaire werd voor het eerst uitgezonden op 22 november in de PBS serie ‘American Masters’ en mocht in 2010 een Peabody Award award in ontvangst nemen.

In ‘LennoNYC’ zie je interviews met Yoko Ono, de leden van de Elephant’s Memory band (zij speelden met Lennon in New York), Elton John, Dick Cavett, fotograaf Bob Gruen en Geraldo Rivera. De film volgt de ex-Beatle ook tijdens zijn verblijf in Los Angeles, toen hij kort gescheiden was van Yoko Ono.

‘LennoNYC’, 23:55 – 01:02 uur, NPO 3

Deel: